fbpx 🥗Kyllingesalat | opskrifter | GastroFun.dk

Kyllingesalat

Kyllingesalat
Sidst ændret:
Torsdag den 27. juni, 2019 - 16:01
Beskrivelse

Nem og lækker salat, der kan trylles sammen på under tyve minutter. 

Vi har opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør", hvor forfatteren siger følgende om opskriften:

"Denne salat er en lækker og mættende måltidssalat, som du kan bruge til frokost eller aftensmad. Jeg synes, at hvis en salat skal mætte, skal den indeholde både kulhydrater og kostfibre, fedt og protein. Denne salat lever op til de kriterier, fordi den har protein fra kylling og æg. Den har kulhydrater og kostfibre fra rugbrød og grøntsager. Og så har den fedt fra blandt andet æg, avocado og olie. Salaten her er en typisk frokost for mig. Når jeg sidder mange timer foran computeren, er det vigtigt, at jeg får en sund og mættende frokost, som giver fordøjelsen noget at arbejde med. På den måde falder jeg ikke i fælden, hvor jeg bliver lækkersulten senere på dagen."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
200 g Kylling
  Olie (Til stegningen)
1⁄2 tsk Salt
2 Æg
200 g salat (Romaine)
60 g Radiser
2 skv Bacon (Evt. kalkun – kan undlades)
  Balsamico (Lidt)
  Citronsaft (Lidt)
  Opskriftsgruppe (Rugbrødscroutoner)
2 skv Rugbrød
2 spsk Olie
1⁄2 tsk Groft salt
Vejledning

Steg kyllingen på panden i olie og lidt salt.

Bring vand op at koge i en gryde, tilsæt æggene forsigtigt med en ske, og kog dem i 7-8 minutter (alt afhængig af størrelsen).

Rugbrødscroutonerne laves ved at skære rugbrødet i tern og stege dem på panden med olie og salt.

Skyl salaten og skær den i mindre stykker.

Tomater skæres i kvarte, avocado skæres i små firkanter, og radiser i skiver.

Fordel kyllingen på salaten, og hæld lidt balsamico og citronsaft over.

Læg æggene oven på salaten, og drys med rugbrødscroutoner.

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbehør"

Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier