fbpx ūü•óKyllingesalat | opskrifter | GastroFun.dk

Kyllingesalat

Kyllingesalat
Beskrivelse

Nem og lækker salat, der kan trylles sammen på under tyve minutter. 

Vi har opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbeh√łr", hvor forfatteren siger f√łlgende om opskriften:

"Denne salat er en l√¶kker og m√¶ttende m√•ltidssalat, som du kan bruge til frokost eller aftensmad. Jeg synes, at hvis en salat skal m√¶tte, skal den indeholde b√•de kulhydrater og kostfibre, fedt og protein. Denne salat lever op til de kriterier, fordi den har protein fra kylling og √¶g. Den har kulhydrater og kostfibre fra rugbr√łd og gr√łntsager. Og s√• har den fedt fra blandt andet √¶g, avocado og olie. Salaten her er en typisk frokost for mig. N√•r jeg sidder mange timer foran computeren, er det vigtigt, at jeg f√•r en sund og m√¶ttende frokost, som giver ford√łjelsen noget at arbejde med. P√• den m√•de falder jeg ikke i f√¶lden, hvor jeg bliver l√¶kkersulten senere p√• dagen."

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
15 minutter
Ingredienser
200 g Kylling
  Olie (Til stegningen)
1⁄2 tsk Salt
200 g salat (Romaine)
60 g Radiser
2 skv Bacon (Evt. kalkun ‚Äď kan undlades)
  Balsamico (Lidt)
  Citronsaft (Lidt)
  Opskriftsgruppe (Rugbr√łdscroutoner)
2 spsk Olie
1⁄2 tsk Groft salt
Vejledning

Steg kyllingen på panden i olie og lidt salt.

Bring vand op at koge i en gryde, tils√¶t √¶ggene forsigtigt med en ske, og kog dem i 7-8 minutter (alt afh√¶ngig af st√łrrelsen).

Rugbr√łdscroutonerne laves ved at sk√¶re rugbr√łdet i tern og stege dem p√• panden med olie og salt.

Skyl salaten og skær den i mindre stykker.

Tomater skæres i kvarte, avocado skæres i små firkanter, og radiser i skiver.

Fordel kyllingen på salaten, og hæld lidt balsamico og citronsaft over.

L√¶g √¶ggene oven p√• salaten, og drys med rugbr√łdscroutoner.

Source

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "Nemme salater og tilbeh√łr"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion