fbpx Kylling i ovn🍗✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Kylling i ovn

Kylling i ovn
Sidst ændret:
Fredag den 15. marts, 2019 - 12:40
Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på kylling. Hele måltidet laves i ét fad, så du sparer også tid på opvask og oprydning. 

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
50 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
1 Hel Kylling (Brug en stor kylling, gerne fra friland eller økologisk)
3 Rosmarin (friske kviste)
1⁄2 bdt Bladselleri (kan evt. erstattes af 1/2 knoldselleri i små tern)
3 Løg
2 dl Vand
3 dl Hvidvin
  Salt
  Peber
  Smør (til stegning)
Vejledning

Kyllingen flækkes eventuelt i ryggen og bredes ud. Det forkorter stegetiden, men er ikke nødvendigt, du kan sagtens bare bruge kyllingen, som den er.

Skræl og hak grøntsagerne i mindre stykker, og læg dem i et ildfast fad. 

Rosmarin, salt og peber drysses henover, og der placeres nogle smørklatter ud over hele herligheden.

Vand og hvidvin hældes i fadet, og det hele bages ved 200 grader i cirka 50 minutter.

Kylling i ovn

Server med kogte kartofler.

Noter

Tip: Du kan skrælle/skrubbe kartoflerne, skære dem i mindre stykker og bage dem sammen med de andre grøntsager i fadet.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier