fbpx Kurvebrød 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Kurvebrød

Kurvebrød bagt på bagestål
Underrubrik
Bagt pĂĄ bagestĂĄl
Beskrivelse

Vi elsker brød og brugen af kurve til brøds hævning gør at man kan få et flot og ensartet resultat hver gang. Her bruger vi en aflang hævekurv og vi får hjælp af et Bagestål til at sikre en sprød bund/skorpe på brøddet. 

Udbytte
1 Stk
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
18 minutter
Tid i alt
1 time, 33 minutter
Ingredienser
1 spsk Tørgær
1 spsk Sukker
1 spsk Groft salt
5 dl Vand (Skal være lunkent)
3 spsk Olie (Eller 25 gram smeltet smør)
650 g Hvedemel (Eller bland den type mel der er i skuffen)
Vejledning

Opløs gæren i den lunkne vand.

Tilsæt sukker, salt og olie og rør godt sammen.

Tilsæt melet lidt af gangen, og ælt godt. Dejen skal være glat og let uden at klistre til fingrene.

Lad dejen hæve under en badehætte eller klæde i 30 min.

Vend dejen ud på bordet og ælt den let.

Drys hævekurven godt med mel og læg brødet op i, sørg for at en evt. samling vender opad, da det bliver bunden efter bagning.

Lad brødet igen hæve tildækket i 30 min

Kurvebrød

Placer bagestålet på en bageplade nederst i ovnen og varm det op til 250 grader mens brødet hæver.

Når ovnen er varm, vendes brødet ud af hævekurven og over på bagestålet (der kan evt. lægges bagepapir imellem stålet og brødet).

Skru ned på 230 grader og bag i 18 min til brødet har fået en flot gylden farve og en sprød skorpe.

Lad brødet køle af på en bagerist.

Børst melet af brødet med en mellemhård opvaskebørste.

Noter

Hævekurven kan købes i forskellige udgaver her.

Bagestålet kan købes her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier