fbpx ✅Kryddersild | opskrifter | GastroFun.dk

Kryddersild

Kryddersild
Beskrivelse

Dejlige lækre kryddersild. Jeg havde en en pragtfuld dag på Øresund, og kom hjem med godt 11 kg flotte sild.

De 3 kg har jeg frosset ned til senere og de sidste 8 kg har jeg saltet til kryddersild.

Forberedelsestid
24 timer, 8 minutter
Tilberedelsestid
675 timer
Tid i alt
699 timer, 8 minutter
Ingredienser
4000 g Sild (Friske)
1400 g Sukker
117 g Brun farin
236 g Groft salt
117 g Krydderier (Sildekrydderi (Se mere her: http://www.hedebogaard.dk/shop/frontpage.html))
  Eddike
  Atamon
Vejledning

Sildene renses og skylles meget omhyggeligt, hoved og hale fjernes.

Læg sildene i en blanding af lige dele eddike og vand, hvor de trækker i 24-27 timer.

Sukker, brun farin, sildekrydderi og saltet blandes godt til en færdig krydderblanding.

Når sildene har trukket, hældes 2-3 dl eddike og vand fra, og resten gemmes.

Brug en ny eller meget ren plastspand med tætsluttende låg, beregnet til fødevarer.

Spanden skal på forhånd være skyllet med vand tilsat Atamon.

Sildene lægges lagvis med bugen opad, skiftevis hoved mod hale, og der drysses et lag krydderblanding over hvert lag sild, ca. en halv centimeter.

Der startes med et lag i bunden. Nu lægges næste lag sild, ”på tværs” af det foregående lag.

Lagen af eddike og vand tilsættes en spiseskefuld Atamon og hældes igen over sildene, til disse er helt dækket.

Der lægges pres over sildene, fx en flad tallerken og spanden lukkes og stilles køligt.

Sildene er modne efter ca. 4 uger, men skal stadigvæk opbevares koldt.

Source

Se flere af mine sildeopskrifter her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier