Krydder-hakkebøf

Jeg elsker en god hakkedreng. Den er hurtig at lave og smager lækkert, men uden krydderier
kan den dog godt blive lidt kedelig.
Min version er drejet i en mellemøstlig retning som en variant af den tyrkiske hakkebøf köfte, som er en slags kødboller med paprika, hvidløg, chili, spidskommen og timian.
Brug også gerne, hvad du selv har af krydderier på hylden, og steg hakkebøffen på en grillpande eller havegrillen – det bliver den kun mere lækker af.
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
Vend med olivenolie, timian, æbleeddike, salt og peber.
Bag ca. 25-30 minutter.
Rør kødet med hakket hvidløg, timian, chili, spidskommen og paprika.
Form til 4 bøffer, og hak på begge sider med en kniv, til de er ca. 2 cm høje.
Krydr med groft salt og peber fra kværn, og steg dem gyldne på begge sider i lidt olie.
Tag bøfferne af panden, og rist rødløgsbådene på samme pande et par minutter.
Hvis du griller bøfferne, steges løgene i stedet i en gryde.
Tilsæt soja, sukker og eddike, lad simre ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og smag til med salt og peber.
Anret hakkebøfferne med rodfrugterne og løg på toppen.
TIP: Køb aldrig hakkekød med en fedtprocent på over 10 %. Det er tit billigst, men fedtet ligger bare tilbage i panden og gør ingen gavn.
Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com
Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.