fbpx Krydder-hakkebøf | opskrifter | GastroFun.dk

Krydder-hakkebøf

Krydder-hakkebøf
Underrubrik
Serveret med stegte rødløg og rodfrugter
Beskrivelse

Jeg elsker en god hakkedreng. Den er hurtig at lave og smager lækkert, men uden krydderier

kan den dog godt blive lidt kedelig.

Min version er drejet i en mellemøstlig retning som en variant af den tyrkiske hakkebøf köfte, som er en slags kødboller med paprika, hvidløg, chili, spidskommen og timian.

Brug også gerne, hvad du selv har af krydderier på hylden, og steg hakkebøffen på en grillpande eller havegrillen – det bliver den kun mere lækker af.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
500 g Rodfrugter (f.eks. rødbeder, gulerødder, persillerødder)
500 g Kartofler (store)
2 spsk Olivenolie
2 Frisk timian (kviste)
1⁄2 dl Æbleeddike
500 g Hakket Oksekød (maks. 10 % fedt)
2 fed Hvidløg
1⁄2 bdt Frisk timian (kan erstattes af tørret)
1⁄2 tsk Chiliflager (tørret)
1⁄2 tsk Spidskommen
2 Rødløg (eller røde perleløg, halveret og skåret i både)
2 spsk Soya
1 spsk Sukker
  Peber (fra kværn)
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og kartoflerne, og skær dem i grove stykker.

Vend med olivenolie, timian, æbleeddike, salt og peber.

Bag ca. 25-30 minutter.

Rør kødet med hakket hvidløg, timian, chili, spidskommen og paprika.

Form til 4 bøffer, og hak på begge sider med en kniv, til de er ca. 2 cm høje.

Krydr med groft salt og peber fra kværn, og steg dem gyldne på begge sider i lidt olie.

Tag bøfferne af panden, og rist rødløgsbådene på samme pande et par minutter.

Hvis du griller bøfferne, steges løgene i stedet i en gryde.

Tilsæt soja, sukker og eddike, lad simre ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og smag til med salt og peber.

Anret hakkebøfferne med rodfrugterne og løg på toppen.

Noter

TIP: Køb aldrig hakkekød med en fedtprocent på over 10 %. Det er tit billigst, men fedtet ligger bare tilbage i panden og gør ingen gavn.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier