fbpx ‚úÖKrebs i cremet ūüćĄsvampesauceūü•ė | opskrifter | GastroFun.dk

Krebs i cremet svampesauce

Krebs i cremet svampesauce
Beskrivelse

Smuk og velsmagende forret med krebsehaler.

Krebs er desværre ikke noget de fleste danskere har stiftet bekendskab, hvilket vi synes er synd.

Det er saftigt og har masser af de gode egenskaber fra skaldyr.

Vi har opskriften fra bogen "Fisk p√• gaflen", skrevet af¬†Rasmus Gr√łnbech.

 

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Krondildskogte krebs)
48 Krebs (store, sprællevende danske krebs)
1 Hvidl√łg (helt)
2 Citroner (√łkologiske)
1 l √ėl (lys)
4 l Vand
1 bdt Dild (krondild)
1 spsk Peberkorn (sorte)
1 spsk Groft salt
1 spsk Tomatpure
  Opskriftsgruppe (Krebs i cremet svampesauce)
20 Krebsehaler (pillede krondildskogte. Se ovenstående)
  Opskriftsgruppe (Svampe i cremesauce)
500 g Svampe (blandede svampe, fx karljohan, kantarel og sort trompethat)
2 spsk Olivenolie
2 dl Fiskefond (eller skaldyrsfond)
1 dl Creme Fraiche (38 %)
  salt og peber (friskkv√¶rnet)
Vejledning

Krondildskogte krebs

Del hvidl√łget i fed.

Skær citronerne i skiver.

Skr√¶l guler√łdderne og pil l√łgene og snit dem i passende ringe og bland med resten af ingredienserne til lagen i en gryde og sm√•kog i ca. 10 minutter.

Afliv krebsene (se tip) og kom dem ned i den kogende lage.

Tag straks gryden af blusset og lad krebsene k√łle af i lagen i ca. 15 minutter, hvorefter de er klar til servering.

 

Krebs i cremet svampesauce

Rens svampene grundigt og skær dem i mundrette stykker.

Pil og snit hvidl√łg og skalottel√łg fint.

Steg svampene i en gryde i olivenolien.

Tils√¶t l√łg og hvidl√łg, n√•r svampene begynder at tage farve.

Hæld Noilly Prat ved og kog helt ind.

Tils√¶t nu fond og piskefl√łde.

Kog væsken ind til en tæt, cremet konsistens.

R√łr cremefraichen i og smag til med salt, peber og en anelse frisk citronsaft.

Varm de pillede krebsehaler op i saucen og server.

Noter

TIP:

Afliv krebsen ved at stikke en skarp, spids kniv ind i skjoldet, hvor der er aftegninger af et kryds.

Krebsen vil herved være aflivet på stedet.

Source

Fisk på gaflen

Vi har opskriften fra bogen: "Fisk på gaflen", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Salat med krebsehaler
Opskrift
Mette
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Mad til parmiddag
Artikel
Redaktion