fbpx 🥣Koldskål med ymer og kærnemælk 🥛 | opskrifter | GastroFun.dk

Koldskål med ymer og kærnemælk

Koldskål med ymer og kærnemælk
Sidst ændret:
Onsdag den 12. juni, 2019 - 10:22
Beskrivelse

En klassisk og lækker koldskål. Den er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller hvis du trænger til lidt godt - især når solen skinner en lun forårs- eller sommerdag.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
90 g Sukker
1 Citronskal (Skallen fra fintrevet økologisk citron)
1⁄2 l Ymer
1⁄2 l Kærnemælk (ESSENS)
1⁄2 Citronsaft (Saften fra en 1/2 økologisk citron)
Vejledning

Start med at fjerne kornene fra vaniljestangen.

Riv citronskallen fra en citron og pas på med ikke at få det hvide med. Det er bittert.

Pres saften ud af halvdelen af citronen.

Pisk æggeblommer, sukker, citronskallen og vaniljekornene sammen til en æggesnapsmasse. Det er nemmest at gøre i en røremaskine.

Tilsæt ymeren under omrøring og derefter kærnemælken og til sidst citronsaften.

Koldskålen er klar til servering og server med kammerjunkere. 

Læs også
Hjemmelavet kammerjunker
Opskrift
Gour_mad
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier