Denne opskrift giver dig 2 dejlige, koldhævede brød på kun 4 ingredienser.

Opskrift på koldhævet brød
Denne opskrift giver dig 2 dejlige, koldhævede brød på kun 4 ingredienser.
Opskriften kræver lidt tålmodighed, da der er meget ventetid – men det er bestemt ventetiden værd.

Servings: stk.
Koldhævet brød
Denne opskrift giver dig 2 dejlige, koldhævede brød på kun 4 ingredienser.
Ingredienser
- 7 deciliter Vand
- 15 gram Gær Eller 1 tsk tørgær
- 6 gram Groft salt
- 850 gram Hvedemel
- 100 gram Hvedemel Til formning af dine brød
Sådan gør du
Dag 1:
- Opløs gær og salt i det kolde vand i en stor skål.
- Rør hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klisteret - men fast.
- Dæk skålen med en badehætte eller husholdningsfilm og sæt dejen på køl natten over.
Dag 2 (næste morgen):
- Forvarm ovnen til 240 grader varmluft.
- Imens ovnen bliver varm, formes de to brød forsigtigt.
- Luften skal ikke slås ud af dejen.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen op i 2 klatter.
- Placer halvdelen af dejen på den ene bageplade og halvdelen på den anden bageplade.
- Lav et lille snit i toppen af hvert brød inden de sættes i ovnen.
- Bag brødet i 5 minutter ved 240 grader varmluft, og skru derefter ovnen ned på 210 grader varmluft.
- Giv dem 20-30 minutter mere, alt efter hvordan din ovn varmer. Brødet er klar når det lyder hult når man banker på bunden af brødet.
- Lad dem køle af på en bagerist inden de skal spises.