Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Koldhævet brød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

10. juni 2018
Denne opskrift giver dig 2 dejlige, koldhævede brød på kun 4 ingredienser.

Opskrift på koldhævet brød

Denne opskrift giver dig 2 dejlige, koldhævede brød på kun 4 ingredienser.

Opskriften kræver lidt tålmodighed, da der er meget ventetid – men det er bestemt ventetiden værd.

Servings: 2 stk.

Koldhævet brød

Denne opskrift giver dig 2 dejlige, koldhævede brød på kun 4 ingredienser.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 7 deciliter Vand
  • 15 gram Gær Eller 1 tsk tørgær
  • 6 gram Groft salt
  • 850 gram Hvedemel
  • 100 gram Hvedemel Til formning af dine brød

Sådan gør du

Dag 1:

  • Opløs gær og salt i det kolde vand i en stor skål.
  • Rør hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er klisteret - men fast.
  • Dæk skålen med en badehætte eller husholdningsfilm og sæt dejen på køl natten over. 

Dag 2 (næste morgen):

  • Forvarm ovnen til 240 grader varmluft.
  • Imens ovnen bliver varm, formes de to brød forsigtigt.
  • Luften skal ikke slås ud af dejen.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen op i 2 klatter.
  • Placer halvdelen af dejen på den ene bageplade og halvdelen på den anden bageplade.
  • Lav et lille snit i toppen af hvert brød inden de sættes i ovnen.
  • Bag brødet i 5 minutter ved 240 grader varmluft, og skru derefter ovnen ned på 210 grader varmluft.
  • Giv dem 20-30 minutter mere, alt efter hvordan din ovn varmer. Brødet er klar når det lyder hult når man banker på bunden af brødet.
  • Lad dem køle af på en bagerist inden de skal spises.