fbpx Koldbrygget kaffe ☕ | opskrifter | GastroFun.dk

Koldbrygget kaffe

koldbrygget kaffe
Beskrivelse

Koldbrygget kaffe smager dejligt og passer godt til din is-kaffe en varm dag på terassen. fantastisk, men det tager mellem 12-24 timer at lave. Ved hjælp af sous vide teknikken kan det laves på "kun" 2 timer i stedet for. Smagen er dejlig, den er mere rund og mild i smagen og passer perfekt til en iskaffe en sommerdag på terrassen. 

Udbytte
1 liter
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
14 timer
Tid i alt
14 timer, 5 minutter
Ingredienser
1⁄2 dl Kaffe
1 l Vand
Vejledning

Den koldbryggede kaffe kan laves på forskellige måder og det afhænger af om du kan male bønnerne selv eller hvad du har af bønner i huset.

Kaffen bliver hurtig ret stærk, så pas på med ikke at lave den for stærk og brug mindre kaffe end du plejer. 

 

Koldbrygget filterkaffe

Hæld kaffen i en beholder med låg. Hæld vandet i og rør godt rund. Sæt låget på og lad det stå og trække i 14 timer (dog minimum 12 timer og maksimum 24 timer). 

Hæld kaffen igennem et kaffefilter og den er klar til servering.

 

Koldbrygget stempelkaffe

Hæld kaffen i din stempelkande. Hæld vandet i og rør godt rund. Sæt låget på og lad det stå og trække i 14 timer (dog minimum 12 timer og maksimum 24 timer). 

Kør stemplet ned i kanden og kaffen er klar til servering.

 

Iskaffe med koldbrygget kaffe

Hæld kaffen op i et stort glas sammen med et par isterninger. Hæld lidt fløde eller sødmælk i og server straks. 

Koldbrygget kaffe

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad

Tags

Sociale medier