fbpx ✅Knivmuslinger med chili, hvidløg og persille | opskrifter | GastroFun.dk

Knivmuslinger med chili, hvidløg og persille

Knivmuslinger med chili, hvidløg og persille
Sidst ændret:
Fredag den 9. oktober, 2020 - 13:15
Beskrivelse

Simpel, lækker og smuk forret.

Vi har opskriften fra bogen: "Brændt røget hængt sprængt - Opskrifter fra kysten og skoven", skrevet af Nikolaj Juel og Columbus Leth. De skriver følgende om opskriften:

"Hvis man skulle være så heldig at befinde sig i vadehavsområdet, kan man samle sine egne knivmuslinger, når det er lavvande. Man kan se små huller i sandet, hvor der danner sig luftbobler på overfladen. Nede i de huller bor knivmuslingerne. Måden, du kan lokke dem frem på, er ved at hælde salt på hullerne. Jeg ved ikke, om de tror, at der bliver højvande, eller hvorfor de reagerer på saltet, men op kommer de. De smager fremragende, så hvis du ikke selv har mulighed for at plukke dem, kan du købe dem hos en god fiskehandler."

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
2 fed Hvidløg (skåret i tynde skiver)
1⁄2 Chili (rød chili, skåret i tynde skiver, diagonalt)
  Bredbladet persille (1 håndfuld - finthakket)
  Hvidvin (1 glas)
Vejledning

Sæt en sauterpande på højt blus.

Tilsæt 2 spsk. olivenolie og dernæst hvidløg og chili.

Kom knivmuslingerne på panden, krydr med salt og en smule peber.

Tilsæt hvidvin, og læg låg på panden.

Lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller til de har åbnet sig.

Drys persille over muslingerne, og server med det samme.

Læs også
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier