Klejner

Klejner
Beskrivelse

Klejner er lig med jul hos os. Vi giver dig her en simpel, nem og velsmagende opskrift på de dejlige klejner. Vores udgave er kogt i palmin og smager fantastisk.

Udbytte
50 stk.
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
250 g Hvedemel
60 g Sukker
60 g Smør (Kan erstattes af margarine)
1 Æg
3⁄4 dl Fløde
1⁄2 tsk Hjortetaksalt
  Palmin (Til kogningen. Cirka 500 gram)
Vejledning

Start med at finde en stor skål, hvor du sigter melet og hjortetaksaltet sammen i.

Bland de andre ingredienser i og ælt det sammen til en glat dej.

Sæt den i køleskabet og lad den hvile i 30 minutter.

Tag dejen ud af køleskabet og placer den på et meldrysset bordplade.

Rul den tyndt ud (cirka 5-7 mm tykkelse).

Brug en klejnespore til at skære dejen ud i harlekinfirkanter på cirka 5 x 2 cm.

Klejner

Skær herefter er snit på langs midt i din klejne og vrid den ene halvdel igennem.

Klejner

Varm din palmin op i et tykbundet gryde til cirka 180 grader. Brug et termometer til at tjekke temperaturen. Hvis du ikke har det, så kan du prøve at lægge en lille klat dej ned i gryden - hvis palminen bruser op, så er den klar til brug.

Kog klejnerne i gryden og sørg for at de bliver vendt undervejs. Det sikrer at de bliver bagt jævnt, da vi vil "svømme" mod overfladen.

Lad vær med at komme for mange klejner i gryden på én gang, da det vil sænke palminens temperatur for meget.

Når de er gyldne tages de op og placeres på fedtsugende papir hvor de skal køle af.

Klejner

Klejner

 

 

Noter

Et godt tip er at bruge en hulske til at arbejde med klejnerne i gryden.

Desuden skal de placeres i kagedåse med et lagt køkkenrulle i bunden.

Opbevar dem tørt og køligt.

 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier