fbpx 🥞Klatkagevafler med 🥭mango-myntesalsa | opskrifter | GastroFun.dk

Klatkagevafler med mango-myntesalsa

Klatkagevafler med mango-myntesalsa
Beskrivelse

Klatkager af overskynde risengrød er altid et sikkert hit. I den her lækre opskrift bages klatkagerne i et vaffeljern og serveres med en mango-myntesalsa.

Opskriften kræver et belgisk vaffeljern.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: "Vidunderlige vafler" og hun siger følgende om opskriften:

"Det er jo nærmest en del af juledageritualerne, at den overskydende risalamande skal ende ud i klatkager. Jeg kender endda folk, som laver en ekstra stor portion af juledesserten – blot så der er nok til klatkager også. Men kan de vafles? Naturligvis! Balancér den søde vaffel med en mango-myntesalsa og evt. lidt hakket mørk chokolade. Et frisk indslag oven på den tunge julemad." 

Udbytte
6 stk.
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Klatkagevafler)
2 Æg
2 dl Risengrød (Kold)
1 dl Hvedemel
1 tsk Vaniljesukker (Eller vanilje)
1 tsk Bagepulver
  Salt (Afhængig af hvor salt grøden er i forvejen)
  Opskriftsgruppe (Mango-myntesalsa)
1⁄2 pk Mango (Optøet mango fra frost eller 1 frisk mango)
1 dl Mynte
1 tsk vanilje (Eller lakrids)
  Mørk chokolade (30-35 gram. Hakket)
Vejledning

1. Adskil æggeblommer fra hvider, og pisk blommerne sammen med risengrød, mel, vanilje, bagepulver og salt.

2. Pisk æggehviderne luftige i en anden skål, og bland det sammen med resten. Lad dejen stå 5-10 minutter.

3. Kom smør eller kokosolie på vaffeljernet, og put ca. 1 dl dej på pla¬den. Dejen behøver ikke at nå helt ud til kanten. Bag i 4-5 minutter, alt efter hvor sprød du ønsker din klatkagevaffel.

4. Blend mango, mynte og vanilje i en minihakker eller blender. Hvis det er frisk mango, kan du også hakke den i stedet for at blende og herefter blande med mynteblade og vanilje. 

5. Hæld mango-myntesalsaen over vaflerne, og drys med hakket chokolade.
 

Noter

Tip: Hvis du vil lave mango-myntesalsa til andre retter, kan det anbefales at gøre i sensommeren, hvor der er mangosæson i eksempelvis Spanien.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vidunderlige Vafler"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
A’ vaffel noget?
Artikel
Redaktion
Alt du skal vide om risengrød
Artikel
Redaktion