fbpx 🥞Klassiske søde og sprøde hjertevafler | opskrifter | GastroFun.dk

Klassiske søde og sprøde hjertevafler

Klassiske søde og sprøde hjertevafler
Beskrivelse

Lækker opskrift på sprøde vafler.

Opskriften kræver et hjerteformet vaffeljern.

Vi har opskriften fra Camilla Stemann Jensens bog: "Vidunderlige vafler" og hun siger følgende om opskriften:

"De helt klassiske hjertevafler med smør, sukker og fløde. Dem, som vi kender fra barndommen og bedstemors trygge favn. Som skal nydes med marmelade, sukker eller flormelis. Og intet andet". 

Udbytte
8 stk.
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
100 g Smør
2 spsk Sukker
4 dl Hvedemel
2 tsk Bagepulver
2 dl Mælk
2 dl Fløde
  Smør (Til stegningen (kan udelades))
Vejledning

Start med at smelte smør, og lad det afkøle.

Adskil æggeblommer fra hvider, pisk æggeblommerne sammen med sukker, og tilsæt mel, bagepulver og vanilje.

Hæld til sidst mælk og fløde i lidt ad gangen, og pisk godt. 

Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem i dejen.

Tilsæt også det afkølede smør, og pisk det hele sammen. 

Du kan med fordel sætte dejen på køl i en times tid, men du kan også sagtens gå i gang med at lave vaflerne efter 10 minutter på køl.

Kom ca. 1 dl dej i jernet – gerne helt ud til kanten, og bag i 3-4 minutter.

Brug ekstra smør at stege i, hvis vaflerne skal være ekstra fedtede. 

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Vidunderlige Vafler"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
A’ vaffel noget?
Artikel
Redaktion