fbpx ‚úÖKlassisk waldorfsalatūü•ó | opskrifter | GastroFun.dk

Klassisk waldorfsalat

Klassisk waldorfsalat
Sidst ændret:
Onsdag den 20. november, 2019 - 15:09
Beskrivelse

Vi har her en klassisk udgave af waldorfsalaten, der er en salat der passer godt sammen med vildt og fjerkræ.

Vi har opskriften fra bogen: "And - √•ret rundt", hvor forfatteren Githa Bennorth skriver f√łlgende om opskriften:

"Waldorfsalat er en af de salater, som typisk bliver serveret til vildt og and. Det er en klassiker, som blev lavet f√łrste gang i 1893 p√• Hotel Waldorf i New York,
som er forgænger til Waldorf-Astoria Hotel. Den er både frisk og fed på samme tid, men er også en af de salater, som kan dele vandene, især pga. bladselleri. Det er derfor rigtig vigtigt at afbalancere mængderne af ingredienserne korrekt."
 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
10 minutter
Ingredienser
6 Bladselleri (stænger)
  Vindruer (1 lille klase - jeg foretr√¶kker selv de gr√łnne)
2 spsk Flormelis
2 dl Creme Fraiche (9 eller 18 %)
1⁄2 Citron (saften)
  Salt
  Valn√łdder (1 h√•ndfuld hele valn√łddekerner)
Vejledning

Vask bladselleri, æbler og druer.

Tag de smukke lysegr√łnne selleriblade til side og snit st√¶ngerne i tynde skiver p√• skr√•.

Snit æblerne i tern og tilsæt dem til skålen med selleri.

Halver druerne og fjern evt. sten.

Kom halvdelen af druerne ned i skålen, sæt resten til side.

Pisk fl√łden med flormelis, til den er n√¶sten spr√łjtestiv.

Vend cremefraichen i og smag til med citron og salt.

Vend det hele sammen og anret med de resterende vindruer, gr√łnne selleriblade og valn√łdder.

Noter

Tip: Du kan erstatte enten fl√łde eller cremefraiche med mayonnaise for en lidt tungere dressing, hvis du foretr√¶kker det, men det er bestemt en smagssag.



Kilde

Bogen And

AND af Githa Bennorth, 152 sider, Muusmann Forlag.

Læs også
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Var der ellers ANDet?
Artikel
Redaktion
R√łd Waldorfsalat
Opskrift
Muusmann Forlag
Salater
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier