fbpx 🍪 Klassens time kage 🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Klassens time kage

Klassens time kage
Underrubrik
Den gode gamle opskrift på den klassiske chokoladekage
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 14:31
Beskrivelse

Her får du opskriften på den klassiske chokoladekage - også kaldet klassens-time-kage. Den er et sikkert hit, når børnene skal have kage med i skolen eller i sportsklubben. 

Denne kage er en sikker vinder hver gang, og så er den tilmed nem at kaste sig over, når det er tid til kage. Fordelen ved denne version er, at den er overskuelig at købe ind til, og derudover så kan du nemt variere indholdet efter hvad du har i gemmerne.

I noterne herunder kan du se ideer til, hvordan du kan opgradere kagen og give den ekstra pift. 

God fornøjelse!

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
45 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
250 g Smør (blødt)
350 g Sukker
4 Æg
500 g Hvedemel
4 1⁄2 tsk Bagepulver
1 dl Kakao
3 dl Mælk
Vejledning

Rør blødt smør og sukker godt sammen med en elpisker. Pisk, til det er luftigt og uden klumper.

Pisk æggene i et ad gangen - pisk godt mellem hvert æg. Pisk, til blandingen er lys, luftig og cremet. 

Bland mel, bagepulver, kakao og vanillesukker sammen i en skål. 

Sigt melblandingen i dejen skiftevis med, at du tilsætter mælken. Rør dejen sammen med en dejskraber, undgå at piske, da kagen i så fald bliver sej og gummiagtig. 

Hæld dejen i en lille bradepande (cirka 25 x 30 centimeter) der er smurt med smør eller beklædt med bagepapir. 

Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om den er gennembagt ved at stikke et grillspyd af træ ned i midten af kagen. Er spyddet rent, er kagen færdig. Hænger der rå dej ved, skal den have lidt længere tid.  

Noter

Denne kage kan varieres i det uendelige. Prøv f.eks. følgende forslag:

  • Lav en glasur og pynt kagen med den. Rør vand og flormelis sammen og farv glasuren med et par dråber frugtfarve. Pynt med slik, krymmel eller spiselige blomster alt efter, hvem den skal serveres for.
  • Flæk kagen og læg den sammen om en smørcreme: Rør 125 gram flormelis med 3 spsk. kogende vand. Pisk 250 gram blødt smør i glasuren - pisk ikke alt smørret i med det samme, men pisk det i lidt ad gangen. Flæk den afkølede kage på midten og læg smørcremen på den nederste bund. Læg toppen på og tryk kagen let sammen. 
  • Erstat mælken i kagen med kaffe- eller appelsinsaft. Tilsæt desuden revet skal af 1 appelsin til dejen.   
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


Se f.eks. hvordan du folder toastbrødsdej her:

Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Chokoladekage
Opskrift
Mona