Kirsebærsovs

Kirsebærsovs
Sidst ændret:
Torsdag den 10. december, 2020 - 15:04
Beskrivelse

Magisk hjemmelavet kirseb√¶rsauce, en sauce med friske kirseb√¶r og konsistens. Denne kirseb√¶rsauce vil f√• din mund til at t√łrste efter mere!

Kan bruges til risalamande juleaften, til julefrokoster, eller til alle andre anledninger der ligger op til kirsebærsauce. 

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
350 g kirsebær (uden sten)
1 1⁄2 dl Appelsinsaft (eller god appelsinjuice)
1 1⁄2 dl Portvin
1⁄2 dl Vand
1 spsk Sirup (Lys eller m√łrk)
1 spsk Kartoffelmel (til jævning)
1⁄4 dl Vand (Blandes med kartoffelmel)
Vejledning

Tag din vaniljestang og placer den på et spækbræt. 

Skær den op på langs, så du kan skrabe kornene ud af den.

Dernæst tager du kornene med lidt sukker, så du sikre at kornene skilles fra hinanden.

Put derefter vanilje, vand, r√łrsukker, portvin og appelsinsaft i en gryde, hvor det skal op at koge ved middelvarme.¬†

Kog det i 3-4 minutter f√łr du tils√¶tter kirseb√¶rrene i gryden, og koger videre p√• svag varme, i cirka 15-20 minutter.¬†

Tag kartoffelmel og r√łr det ud i 1/4 deciliter vand.¬†

Kog derefter saucen, og tils√¶t sm√• m√¶ngder j√¶vning ad gangen, til saucen har opn√•et den √łnskede konsistens.¬†

Nu er din kirsebærsauce klar til at blive serveret.

Noter

Tip: Forbered din kirsebærsauce nogle dage i forvejen, og inden den serveres varmes saucen op. 


Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver risalamande her:

I¬†GastroFun PREMIUM¬†kan du selvf√łlgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du¬†tilmelde dig her.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier