fbpx ūüćí Kirseb√¶rsovs ūüćí | opskrifter | GastroFun.dk

Kirsebærsovs

Kirsebærsovs
Beskrivelse

Magisk hjemmelavet kirseb√¶rsauce, en sauce med friske kirseb√¶r og konsistens. Denne kirseb√¶rsauce vil f√• din mund til at t√łrste efter mere!

Kan bruges til risalamande juleaften, til julefrokoster, eller til alle andre anledninger der ligger op til kirsebærsauce. 

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
350 g kirsebær (uden sten)
1 1⁄2 dl Appelsinsaft (eller god appelsinjuice)
1 1⁄2 dl Portvin
1⁄2 dl Vand
1 spsk Sirup (Lys eller m√łrk)
1 spsk Kartoffelmel (til jævning)
1⁄4 dl Vand (Blandes med kartoffelmel)
Vejledning

Tag din vaniljestang og placer den på et spækbræt. 

Skær den op på langs, så du kan skrabe kornene ud af den.

Dernæst tager du kornene med lidt sukker, så du sikre at kornene skilles fra hinanden.

Put derefter vanilje, vand, r√łrsukker, portvin og appelsinsaft i en gryde, hvor det skal op at koge ved middelvarme.¬†

Kog det i 3-4 minutter f√łr du tils√¶tter kirseb√¶rrene i gryden, og koger videre p√• svag varme, i cirka 15-20 minutter.¬†

Tag kartoffelmel og r√łr det ud i 1/4 deciliter vand.¬†

Kog derefter saucen, og tils√¶t sm√• m√¶ngder j√¶vning ad gangen, til saucen har opn√•et den √łnskede konsistens.¬†

Nu er din kirsebærsauce klar til at blive serveret.

Noter

Tip: Forbered din kirsebærsauce nogle dage i forvejen, og inden den serveres varmes saucen op. 

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier