fbpx Kartoffel-sellerimos med jordskokkechips ✅ | opskrift på Gastro Fun

Kartoffel-sellerimos

Kartoffel-sellerimos
Underrubrik
Serveret med jordskokkechips
Beskrivelse

Kartoffelmos kender alle danskere til. Ved at tilsætte knoldselleri i mosen får du en mere frisk ret med en masse smag og mere dybde. 

Sørg altid for at få noget sprødt sammen med en blød og cremet mos og her anbefaler vi jordskokkechips.

Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
1 kg Kartoffel
100 g Smør
1 dl Sødmælk
  Krydderier (Salt, hvid peber og citronsaft)
1 l Olie (Smagsneutral)
  Salt
Vejledning

Kartoffel-sellerimos

Skræl kartoflerne og sellerien og skær dem i tern.

Smelt smørret, så det er klar når rodfrugterne er møre.

Kog det i usaltet vand i cirka 15 minutter til de er godt møre.

Dræn rodfrugterne og mos groft mens der tilsættes sødmælk og smør til konsistensen er passende.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Friteret jordskokkechips

Skræl jordskokkerne og tør dem godt af.

Skær dem i meget tynde skiver med et mandolinjern. Tør dem igen godt af i et viskestykke.

Jordskokkechips

Hæld olien i gryde og varm den op til cirka 180 grader.

Jordskokkechips

Friter dem gyldne lidt ad gangen. Sørg for at du ikke putter for mange i gryden på samme tid, da oliens temperatur falder når de kommer i.

Dup dem kort med et viskestykke eller køkkenrulle og drys med en god salt.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier