Karrysuppe med kuller og nektarin

Karrysuppe med kuller og nektarin
Beskrivelse

Fisk er genialt i suppe; tilberedningstiden er kort, og de fleste fisketyper er tilpas milde i smagen til, at de passer sammen med et utal af forskellige ingredienser. Samtidig er det godt for os at spise fisk, men mange har svært ved at få spist den mængde, der anbefales. Det vil denne lækre opskrift på en asiatisk inspireret fiskesuppe dog med garanti lave om på! Den er let at lave og smager forrygende - prøv den!
 

Udbytte
4 personer
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
5 cl Ingefær (frisk)
3 fed Hvidløg
3 Løg
2 Forårsløg (den hvide del)
1⁄4 Squash (gul eller grøn)
1 spsk Gurkemeje
1 spsk Karry
4 dl Bouillon (Grøntsagsbouillon)
1 tsk Olie (Citronolie)
  Salt
  Peber
3⁄4 Squash
2 Forårsløg (den hvide del)
100 g Spinat (fra frost)
150 g Haricots Vert (Grønne bønner)
300 g Kullerfilet (uden skind (kan erstattes af en tilsvarende mængde filet af torsk eller lyssej)
1 Nektarin (i skiver)
  Basilikumblade (friske)
  Chiliflager (kan undlades)
  Olie (helst kokos- eller olivenolie)
Vejledning

Suppe:

Skræl ingefær og hvidløg og hak det fint. Snit løg, forårsløg og squash i tynde skiver.
Hæld olie i en 5 liters gryde, og steg grøntsagerne ved middelhøj varme, til de er let gyldne.
Tilsæt gurkemeje og karry og rør godt rundt i gryden. Lad det stege i 2-3 min. 
Tilsæt limeblade, kokosmælk, bouillon, citronolie og eddike, og rør rundt.
Lad suppen simre 25 min. 

 

Fyld:

Mens suppen koger, gøres fyld og topping klar:
Snit squash og forårsløg i tynde skiver.
Skær bønnerne i hver 3-4 stykker.
Skær kulleren i 4-5 cm brede stykker.
Når suppen har kogt i ca. 25 min. tilsættes grøntsagerne.
Lad suppen simre 3-4 min, smag til med salt og peber og tilsæt så kulleren.
Kog suppen op og lad den koge 1 min. 

 

Servering:

Servér suppen med skiver af nektarin, drys med cashewnødder, basilikum og evt. chiliflager.
 

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier