fbpx Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom | opskrifter | GastroFun.dk

Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom

Karry-is med pistacie og ananas i karamel og mørk rom - g (c)neurogastronomi.com
Beskrivelse

Denne dessert er sjov, fordi den leger med hjernen. Når man får karry og ananas i munden, tænker hjernen hovedret, men når sødmen og kulden fra isen registreres, får man i stedet dessert-associationer. Hjernen står så og ”lacker” lidt, mens den arbejder med alle smags- og sanseindtrykkene. Fordi karry og ananas bare passer så godt sammen, fungerer det også som dessert – prøv selv!

Udbytte
8 Portioner
Foreberedelsestid
10 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
10 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Karry-is)
125 g Rørsukker
1 Vanilje stang (Kun kornene)
1 spsk Karry
1⁄2 l Piskefløde
  Opskriftsgruppe (Ananas i karamel)
1⁄2 Ananas
1⁄2 dl Flormelis
1⁄2 dl Rom (Mørk)
  Citronsaft (Lidt)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
100 g Frysetørret honning (Kan købes i specialbutikker)
1 tsk Sesamfrø (Sorte)
1 tsk Sesamfrø (Hvide)
1⁄2 tsk Karry
1⁄2 dl Pistacienødder (Eller 1 håndfuld)
  Salt (Lidt)
Vejledning

Tænd ovnen på 150 grader.

Pisk æggeblommer hvide med sukker og vaniljekorn.

Rist karry et par minutter på en tør pande eller i ovnen, og køl let af.

Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt med æggemassen.

Rør karry i, og kom isen i portionsforme a 1 dl.

Frys minimum 5 timer eller natten over.

Skræl ananas, fjern stokken, og skær i tern på ca. 1 x 1 cm.

Smelt flormelis til lys karamel i en gryde, og tilsæt da ananasternene.

Lad bruse op et par minutter, tilsæt rom og citronsaft.

Lad simre 3-4 minutter, til karamellen er opløst, og kom derefter ananasternene op i en sigte.

Kog resten af væden ind til en sirup.

Tag fra varmen, og lad den køle af.

Drys frysetørret honning ud på en siliconemåtte i et tyndt lag.

Kom sesam og karry over, og bag det ved 150 grader i 7-8 minutter, til det smelter.

Køl det af, og bræk flager af, som opbevares i lufttæt beholder, indtil de skal anrettes.

Rist pistacienødderne på en tør pande med lidt salt, og hak dem derefter fint.

Tag karryisen ud af formene, og vend dem i den hakkede pistacie.

Lad dem tø let op inden, så nødderne lettere sætter sig fast.

Hav isene på frys lige indtil servering.

Anret karry-isen i små vafler eller i skåle med ananas og den indkogte romsirup.

Sæt en honningflage på toppen, og servér straks.

Noter

TIP: Hvis du ikke kan skaffe frysetørret honning, så brug en anden tynd kage eller vaffel. Alternativt kan det undlades, da der også er godt med knæk i pistacienødderne.

Source

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier