fbpx ✅Kaperssovs | opskrifter | GastroFun.dk

Kaperssovs

Kaperssovs
Sidst ændret:
Tirsdag den 3. september, 2019 - 10:53
Beskrivelse

Dejlig og klassisk kaperssauce.

Den er meget let at lave og kan både bruges til skaldyr, fisk og kalvekød.

Vi har opskriften (ikke billedet) fra bogen: "Frøken Jensens kogebog  -siden 1901", skrevet af Frøken Kristine Marie Jensen.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
2 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
17 minutter
Ingredienser
2 spsk Smør (eller en blanding af smør og afskummet suppefedt)
3 spsk Mel
5 dl Bouillon
1 1⁄2 dl Fløde (eller cremefraiche 38 %)
  Sukker (1 nip)
  Kapers (3-4 spsk)
Vejledning

Bag fedtstof og mel og i en tykbundet gryde og bag det sammen.

Spæd med bouillon lidt ad gangen.

Rør konstant i sovsen imens.

Lad den koge godt igennem, 7-8 min. på laveste blus.

Rør i den jævnligt.

Hæld fløden eller cremefraiche i og smag til med sukker, salt (kun lidt, kapers er ret salte) og peber.

Lad sovsen koge ét minuts tid.

Skyl og afdryp kapersene.

Hak halvdelen af dem groft.

Tag gryden af blusset og vend alle kapers i sovsen.

Smag til igen.

Source

Frøken Jensens kogebog

Vi har opskriften fra: "Frøken Jensens kogebog"

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Fish and chips
Opskrift
Per Asmussen
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Mormormad
Artikel
Redaktion