Kaningryde med tyttebær og fløde (bålmad)

Lækker kaningryde tilberedt over bål.
Vi har opskriften fra bogen: "Bålkogebogen - smagfulde naturoplevelser for hele familien", skrevet af Jon Lindberg, der skriver følgende om opskriften:
"Kaninen er et overset dyr i det danske køkken. Vi begrænser os selv kulinarisk ved at spise tre slags dyr til daglig og et par stykker mere til højtider en gang om året. Så gå på jagt i dit lokalområde, og køb en kanin, der har levet et anstændigt liv, eller skaf dig et par stykker til baghaven, du selv kan fede op med grøntrester. Får du siet ikke lov af børnene til at kaste dig over kaninen, så prøv bare retten med kylling i stedet for (eller bild ungerne ind, at det er en lille gris)."
Opskriften kræver en stor gryde og en bålrist.
Tænd et pagodebål.
Krydr kaninstykkerne med salt og peber.
Skyl eller skræl grøntsagerne, og snit dem i grove stykker.
Varm en stor gryde op på bålet med halvt olie, halvt smør.
Brun kaninen godt på alle sider, og tag kødstykkerne op på en tallerken.
Steg løg og rodfrugter, til de bliver bløde og får lidt farve.
Smid de tørrede krydderier på, og steg videre et par minutter.
Læg kaninstykkerne ned i gryden igen.
Sørg for at få kødsaften fra tallerkenen med.
Hæld alkoholen på, og lad den koge i et par minutter.
Hæld ca. ½ liter vand på, og kog op.
Tilsæt nu fløde og krydderurter, og lad kaninen simre i 20 minutter.
Nu skal du ned i gryden og finde rygstykket, for det skal op på tallerkenen igen, så det ikke får for meget.
Resten simrer videre i 15 minutter mere.
Rør tyttebærsyltetøj i gryden, og læg rygstykket tilbage.
Kog i et par minutter, smag til og servér.
Ris, perlebyg, salat eller brød fra bål er godt hertil.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.