fbpx ‚úÖKanelsnurrer | opskrifter | GastroFun.dk

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer
Sidst ændret:
Torsdag den 26. marts, 2020 - 09:30
Beskrivelse

Min udgave af de populære kanelsnurrer, som er navnet på de lækre, snoede kanelsnegle, der oprindeligt kommer fra Sverige.

Min teknik er ikke den "officielle", men den er nem og fungerer fint. Jeg har desuden valgt at lave snurrerne mindre¬†end dem, man k√łber.¬†Resultatet blev sm√•, l√¶kre snurrer i minist√łrrelse, og man kan jo altid bare spise to - eller m√•ske tre!

Så kast dig bare ud i selv at fremstille kanelsneglens fætter - jeg lover dig, at den smager mindst ligeså godt!

Sværhedsgrad
Udbytte
20 stk.
Forberedelsestid
1 time, 50 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 58 minutter
Ingredienser
25 g Gær
2 1⁄2 dl S√łdm√¶lk
50 g Sm√łr
3⁄4 dl Sukker
1⁄4 tsk Salt
1 tsk Kardemomme
400 g Hvedemel
75 g Sm√łr (bl√łdt)
1 dl Sukker
1 spsk Kanel (st√łdt)
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Dej:

Sm√łr og m√¶lk kommes i en gryde og¬†opvarmes, til sm√łrret er smeltet, og m√¶lken er fingervarm.

G√¶ren smuldres i en stor sk√•l eller dejfad og den lune m√¶lk/sm√łrblanding tils√¶ttes.¬†

R√łr i blandingen med et h√•ndpiskeris, til g√¶ren er opl√łst i v√¶sken.

Tils√¶t sukker og salt tils√¶ttes og¬†r√łr atter, til sukker og salt er opl√łst.¬†

Kardemomme og mel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og smidig.

Dæk skålen med et fugtigt klæde eller en badehætte og lad den hæve i 40 minutter. 
 

Fyld:

Mens dejen h√¶ver, r√łres fyldet sammen.¬†

Kom bl√łdt sm√łr, sukker og kanel i en sk√•l.

R√łr ingredienserne grundigt sammen - evt. med elpisker - til fyldet er blevet til en j√¶vn og glat masse. S√¶t til side.

Tag dejen op af skålen og slå den ned.

Rul dejen ud i til en aflang plade som på billedet.

Kanelsnurrer

Fyldet fordeles på dejen og den den ene side lægges halvt ind over dejen.

 

Kanelsnurrer

Gentag med den anden side,som l√¶gges ind over den f√łrste, s√• du nu har¬†en aflang dejstang.

Kanelsnurrer

Skær dejen ud i strimler, der er cirka 2 centimeter brede.

Kanelsnurrer

Sno dejstrimlerne på denne måde:

Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger.

Snor strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege-og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.

Kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Læg kanelsnurrerne med snoningerne opad på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad kanelsnurrerne efterhæve i 40 minutter. 

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Pensl sneglene med sammenpisket æg og bag dem ved 225 grader uden varmluft i 6-8 minutter. 

 

 

 

 

 

 

Kanelsnurrer

Lad kanelsnurrerne afk√łle p√• en bagerist, inden de spises.

Kanelsnurrer

 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kanel
Artikel
Redaktion
Kardemomme snurrer med creme
Opskrift
Anne Mette Autzen
Kanel snegle
Opskrift
Anne Mette Autzen
Nutellasnurrer de luxe
Opskrift
Henriette Kristiansen
Lækre svampede kanelsnegle
Opskrift
Gour_mad
Måske verdens bedste kanelsnegle
Opskrift
taniasass_foodstories
Brombærsnurrer
Opskrift
Malene Nyegaard
Kanelsnegle
Opskrift
Anne Mette Autzen
Snurrer med pesto
Opskrift
Anette
Snurrer med pikantost
Opskrift
Anette
Hvidl√łgssnurrer med persille
Opskrift
Anne Mette Autzen