fbpx 🍂Kanelkage | opskrifter | GastroFun.dk

Kanelkage

Kanelkage
Sidst ændret:
Fredag den 20. marts, 2020 - 11:52
Beskrivelse

Mmmhhh, dejligt svampet og saftig kanelkage med en skøn, fyldig kaffeglasur! Det er da rigtig efterårsagtigt :-)

Kanelkage er én af de helt gode klassiske skærekager, som man bare sjældent går galt i byen med. Og så er den rørende nem at lave.

Så i forbindelse med min datters fødselsdag, fik jeg lige overbevist min svigermor om at bage denne dejlige kanelkage til os! ;-)

Kanelkage

 

Kanelkage opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
10 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kanelkage)
125 g Smør
4 1⁄2 dl Sukker
1⁄2 l Kærnemælk
6 2⁄3 dl Hvedemel
4 tsk Kanel (stødt)
2 tsk Natron
  Opskriftsgruppe (Glasur)
50 g Smør
3 spsk Kakao pulver
120 ml Stærk kaffe
Vejledning

Kanelkage

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
  2. Smelt smørret i en gryde og rør herefter sukkeret sammen med smørret.
  3. Tilsæt kærnemælk og rør det rundt.
  4. Tilsæt herefter hvedemel, kanel og natron.
  5. Rør det hele sammen.
  6. Hæld kaneldejen i en smurt bradepande. Min er cirka 20 x 30 centimeter
  7. Sæt bradepanden i den forvarmede ovn.
  8. Lad kagen bage i 30 minutter. Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke en strikkeping eller et trægrillspyd ned midt i kagen.
  9. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle, når den er færdigbagt.

 

Glasur

  1. Find en skål og kom alle ingredienserne til glasuren heri.
  2. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
  3. Smør glasuren ud på kagen, når kagen er afkølet.
  4. Servér.
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt du skal vide om kanel
Artikel
Redaktion
Black magic kage
Artikel
Redaktion
Gulerodskage
Opskrift
Thomas
Chokoladekage
Opskrift
Anette
Vandbakkelse kagemand
Opskrift
Anja Kjartan Søstrøm
Kanel snegle
Opskrift
Anne Mette Autzen