Kanelkage

Oprettelsesdato:
Fredag den 15. november, 2019 - 09:21
Sidst ændret:
Fredag den 20. marts, 2020 - 11:52
Beskrivelse
Mmmhhh, dejligt svampet og saftig kanelkage med en skøn, fyldig kaffeglasur! Det er da rigtig efterårsagtigt :-)
Kanelkage er én af de helt gode klassiske skærekager, som man bare sjældent går galt i byen med. Og så er den rørende nem at lave.
Så i forbindelse med min datters fødselsdag, fik jeg lige overbevist min svigermor om at bage denne dejlige kanelkage til os! ;-)
Kanelkage opskrift
Sværhedsgrad
Udbytte
10 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
Opskriftsgruppe (Kanelkage)
125 g Smør
4 1⁄2 dl Sukker
1⁄2 l Kærnemælk
6 2⁄3 dl Hvedemel
4 tsk Kanel (stødt)
2 tsk Natron
Opskriftsgruppe (Glasur)
50 g Smør
5 dl Flormelis
2 tsk Vaniljesukker
3 spsk Kakao pulver
120 ml Stærk kaffe
Vejledning
Kanelkage
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Smelt smørret i en gryde og rør herefter sukkeret sammen med smørret.
- Tilsæt kærnemælk og rør det rundt.
- Tilsæt herefter hvedemel, kanel og natron.
- Rør det hele sammen.
- Hæld kaneldejen i en smurt bradepande. Min er cirka 20 x 30 centimeter
- Sæt bradepanden i den forvarmede ovn.
- Lad kagen bage i 30 minutter. Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke en strikkeping eller et trægrillspyd ned midt i kagen.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle, når den er færdigbagt.
Glasur
- Find en skål og kom alle ingredienserne til glasuren heri.
- Rør det godt sammen til en ensartet masse.
- Smør glasuren ud på kagen, når kagen er afkølet.
- Servér.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.