fbpx Kandiseret citron | opskrifter | GastroFun.dk

Kandiseret citron

Kandiseret citron
Beskrivelse

Kandiserede og dehydrerede citroner er et smukt blikfang og en smagsgiver til desserter eller en kold drink. 

Her får du opskriften på, hvordan du omdanner de sure citroner til mere søde, og dog bitre, smagsgivere. I denne version lægges citronskiverne i en sukkerlage, før de dehydreres i en tørreovn/dehydrator, hvilket gør dem sødere end normalt. I processen forsvinder væsken fra citronskiverne, samtidig med at citronerne beholder deres smukke farve og intense smag. 

God fornøjelse!

Udbytte
1 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
8 timer
Tid i alt
8 timer, 15 minutter
Ingredienser
1 dl Sukker
1 dl Vand
Vejledning

Bring vand og sukker i kog i en lille gryde.

Skær citronen i tynde skiver og læg dem ned i sukkerlagen. 

Lad blandingen koge i 3 minutter. 

Tag gryden af varmen, og lad det trække i 10 minutter. 

Tag citronskiverne op af lagen, og lad dem køle lidt af på et stykke bagepapir. 

Herefter placeres limeskiverne på en plade i dehydratoren. 

Tør/dehydrer citronskiverne i 8 timer.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Kandiseret lime
Opskrift
Per Asmussen