fbpx Kamsteg i ovn ūüćī | opskrifter | GastroFun.dk

Kamsteg i ovn

Kamsteg i ovn
Underrubrik
Serveret med s√łnderjysk hvidk√•l og kartofler
Beskrivelse

En klassisk opskrift på flæskesteg med brun sauce.

Vi giver dig i opskriften en trin for trin guide til, hvordan du steger den perfekte fl√¶skesteg med saftigt og m√łrt k√łd samt¬†knasende spr√łde sv√¶r.

Vi serverer den med kogte kartofler og gammeldags hvidk√•l, men du kan naturligvis ogs√• servere den med f.eks. brunede kartofler og r√łdk√•l.

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 50 minutter
Tid i alt
3 timer, 5 minutter
Ingredienser
  Laurb√¶rblad (kan undlades)
2 dl Vand
  Krydderier (salt og peber)
  Sukker
1 dl Fl√łde
Vejledning

Flæskesteg:

G√• svinekammen efter for at tjekke, om sv√¶ren er ridset. Det er den som regel, n√•r du k√łber den, men ofte er den ikke ridset dybt nok.¬†

F√łlg sv√¶ren der, hvor den er ridset i forvejen, og sk√¶r¬†lige akkurat ned¬†til der, hvor k√łdet starter. Du¬†m√• endelig ikke sk√¶re ned i k√łdet, for s√• vil k√łdsaften g√łre sv√¶ren bl√łd under stegningen, og det¬† vil v√¶re sv√¶rere at f√• sv√¶ren¬†spr√łd.

Gnid herefter grundigt med salt¬†ned mellem¬†rille i sv√¶ren. Det er vigtigt virkelig at komme ned i hver enkelt, da det er helt afg√łrende for at f√• l√¶kre, spr√łde fl√¶skesv√¶r med en tilpas salt smag.

L√¶g stegen p√• en rist og¬†s√¶t den over en¬†bradepande. Du kan¬†ogs√• bruge et ildfast fad¬†med tilh√łrende rist.

S√łrg for, at sv√¶ren ligger nogenlunde¬†lige i h√łjden ‚Äď l√¶g evt. en skr√¶llet kartoffel under den ene ende af stegen¬†for at f√• den til at ligge lige. Dette sikrer en j√¶vnt stegt steg samt spr√łde sv√¶r.

H√¶ld vand i bunden af bradepanden. Det m√• endelig¬†ikke r√łre fl√¶skestegen, men skal befinde sig¬†under risten.

Sæt flæskestegen i en kold ovn!

Tænd på 125 grader varmluft og steg giv stegen 2 timer.

Skru ovnen op på 200 grader og steg videre i 30 minutter.

Skru¬†til sidst ovnen¬†op p√•¬†225 grader og steg videre, til sv√¶ren er spr√łd. Det tager cirka 15-20 minutter.¬†Hvis sv√¶ren endnu ikke er spr√łd,¬†s√• giv den en smule grill til sidst.

Som regel er grill ikke n√łdvendigt, men det kan v√¶re genvejen til spr√łde sv√¶r, hvis uheldet er ude, og intet virker.

Tag stegen ud af ovnen.

Lad flæskestegen hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter, inden den skæres ud.

 

Brun sauce:

Si væsken fra fadet over i en gryde. 

Lad den stå lidt, til fedtet lægger sig i overfladen.

Skum fedtet af overfladen og kasser det.

Kog v√¶sken op og tils√¶t piskefl√łde.

Smag til med salt, peber, sukker, eddike og citronsaft.

Giv saucen lidt kul√łr - til du synes, farven er rigtig - og j√¶vn den til slut med maizena udr√łrt i lidt vand.

Kog saucen igennem og server den til fl√¶skestegen sammen med f.eks. kogte kartofler, dampede guler√łdder og gammeldags¬†hvidk√•l.

Kartofler

Gammeldags hvidkål

S√łnderjysk hvidk√•l

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier