fbpx Kamsteg i ovn 🍴 | opskrifter | GastroFun.dk

Kamsteg i ovn

Kamsteg i ovn
Underrubrik
Serveret med sønderjysk hvidkål og kartofler
Sidst ændret:
Tirsdag den 5. februar, 2019 - 09:38
Beskrivelse

En klassisk opskrift på flæskesteg med brun sauce.

Vi giver dig i opskriften en trin for trin guide til, hvordan du steger den perfekte flæskesteg med saftigt og mørt kød samt knasende sprøde svær.

Vi serverer den med kogte kartofler og gammeldags hvidkål, men du kan naturligvis også servere den med f.eks. brunede kartofler og rødkål.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
2 timer, 50 minutter
Tid i alt
3 timer, 5 minutter
Ingredienser
  Laurbærblad (kan undlades)
2 dl Vand
  Krydderier (salt og peber)
  Sukker
1 dl Fløde
Vejledning

Flæskesteg:

Gå svinekammen efter for at tjekke, om sværen er ridset. Det er den som regel, når du køber den, men ofte er den ikke ridset dybt nok. 

Følg sværen der, hvor den er ridset i forvejen, og skær lige akkurat ned til der, hvor kødet starter. Du må endelig ikke skære ned i kødet, for så vil kødsaften gøre sværen blød under stegningen, og det  vil være sværere at få sværen sprød.

Gnid herefter grundigt med salt ned mellem rille i sværen. Det er vigtigt virkelig at komme ned i hver enkelt, da det er helt afgørende for at få lækre, sprøde flæskesvær med en tilpas salt smag.

Læg stegen på en rist og sæt den over en bradepande. Du kan også bruge et ildfast fad med tilhørende rist.

Sørg for, at sværen ligger nogenlunde lige i højden – læg evt. en skrællet kartoffel under den ene ende af stegen for at få den til at ligge lige. Dette sikrer en jævnt stegt steg samt sprøde svær.

Hæld vand i bunden af bradepanden. Det må endelig ikke røre flæskestegen, men skal befinde sig under risten.

Sæt flæskestegen i en kold ovn!

Tænd på 125 grader varmluft og steg giv stegen 2 timer.

Skru ovnen op på 200 grader og steg videre i 30 minutter.

Skru til sidst ovnen op på 225 grader og steg videre, til sværen er sprød. Det tager cirka 15-20 minutter. Hvis sværen endnu ikke er sprød, så giv den en smule grill til sidst.

Som regel er grill ikke nødvendigt, men det kan være genvejen til sprøde svær, hvis uheldet er ude, og intet virker.

Tag stegen ud af ovnen.

Lad flæskestegen hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter, inden den skæres ud.

 

Brun sauce:

Si væsken fra fadet over i en gryde. 

Lad den stå lidt, til fedtet lægger sig i overfladen.

Skum fedtet af overfladen og kasser det.

Kog væsken op og tilsæt piskefløde.

Smag til med salt, peber, sukker, eddike og citronsaft.

Giv saucen lidt kulør - til du synes, farven er rigtig - og jævn den til slut med maizena udrørt i lidt vand.

Kog saucen igennem og server den til flæskestegen sammen med f.eks. kogte kartofler, dampede gulerødder og gammeldags hvidkål.

Kartofler

Gammeldags hvidkål

Sønderjysk hvidkål

 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier