Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise
Sidst ændret:
Mandag den 11. januar, 2021 - 13:32
Beskrivelse

Denne ret får jeg en del henvendelser på.

Derfor kommer der her en opskrift.

Håber I vil give den et skud!

Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
10 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 40 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kammusling)
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
  Opskriftsgruppe (Syrnet fløde)
1⁄4 l Piskefløde
  Citronsaft (fra 1 citron)
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
  Opskriftsgruppe (Grøn olie)
2 dl Olie (smagsneutral)
  Ramsløg (en stor håndfuld)
  Salt (lidt)
  Citron (lidt)
  Opskriftsgruppe (Syltet kinaradise)
2 dl Eddike (lager)
1 dl Vand
2 dl Sukker
  Opskriftsgruppe (Andet)
1 Æble (gerne syrligt)
  Tallerkensmækker (anden urt kan bruges)
Vejledning

Syltet kinaradisse

Hæld eddike, sukker og vand i en gryde.

Varm langtsomt op til sukkeret er opløst.

Brug en skrælle til at snitte kinaradisen, så du får lange strimler.

Læg strimlerne i syltelagen og stil på køl. 
 

Grøn olie

Varm 2 dl olie op til cirka 70 grader, og blend det med ramsløgene i 10 minutter.

Sigt olien og smag til med salt og citron.

Stil på køl.
 

Syrnet fløde

Bland fløde og citronsaft og lad det stå på køkkenbordet i cirka 30 minutter.

Rød godt rundt i det inden servering så det tykner.

Smag eventuelt til med lidt salt.
 

Kammuslinger:

Fjern muskler fra kammuslingerne og krydrer dem med salt og peber.

Varm en pande godt op med lidt olie (8/9).

Steg kammuslingerne i cirka 45-60 sekunder (til de er gyldne).

Vend kammuslinger, tilsæt en god klat smør og sluk for varmen.

Hæld smør over kammuslingerne og tag dem af panden efter cirka 1 minut. 
 
Skær æbler med et parisiennejern og anret som anvist.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier