fbpx ✅Kalvehaler🍲 | opskrifter | GastroFun.dk

Kalvehaler

Kalvehaler
Underrubrik
i bouillon med kål
Beskrivelse

Dejlig og velsmagende simreret med kål og kalvehaler.

Haler er generelt ikke populært herhjemme i Danmark, hvilket er synd, da det er et yderst velsmagende udskæring.

Som andre gode og grove udskæringer, så kræver den dog lidt kærlighed og tid til at blive mør og lækker.

Vi har opskriften fra bogen: "Grundkøkken", skrevet af Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk.

Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
12 Kalvehaler (a' 50 gram)
  Olie
1 Løg
  Frisk timian (1 kvist)
1⁄2 Spidskål
1⁄2 Blomkål
  salt og peber (friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
  Brød (God kvalitet)
Vejledning

Brun kalvehalerne godt på alle sider i en gryde med lidt olie.

Hæld derefter fedtet fra.

Kom vand på, så det dækker helt.

Kog halerne op og fjern urenheder.

Hak det pillede løg groft og kom det i gryden sammen med lidt salt, timian og laurbær.

Lad halerne simre i ca. 1 time, til de er møre.

Tag dem op og sigt bouillonen gennem et klæde.

Hæld den tilbage i gryden og kog den lidt ind, hvis den mangler kraft.

Kom så halerne tilbage i bouillonen og hold dem varme.

Skær roden af spidskålen og kassér de yderste blade.

Skær kålen i grove stykker.

Del blomkålen i buketter og kog dem møre i saltet vand i ca. 2 minutter.

Kog spidskålen med det sidste minut, så det bevarer lidt sprødhed.

Ved anretning lægges haler og den kogte kål i en dyb tallerken.

Hæld den kogende bouillon over og server halerne med skiver af godt brød.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grundkøkken", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Rullesteg
Opskrift
Redaktion
Kalvefrikasse
Opskrift
Gyldendal
Kalvesteg
Opskrift
Redaktion
Kalveculotte sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Kalveskank i stegeso
Opskrift
AndersC
Kalvefilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen