fbpx ‚úÖKalvehalerūüć≤ | opskrifter | GastroFun.dk

Kalvehaler

Kalvehaler
Underrubrik
i bouillon med kål
Sidst ændret:
Torsdag den 5. september, 2019 - 13:05
Beskrivelse

Dejlig og velsmagende simreret med kål og kalvehaler.

Haler er generelt ikke populært herhjemme i Danmark, hvilket er synd, da det er et yderst velsmagende udskæring.

Som andre gode og grove udsk√¶ringer, s√• kr√¶ver den dog lidt k√¶rlighed og tid til at blive m√łr og l√¶kker.

Vi har opskriften fra bogen:¬†"Grundk√łkken", skrevet af¬†Mikkel Maarbjerg og¬†Nikolaj Kirk.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
12 Kalvehaler (a' 50 gram)
  Olie
  Frisk timian (1 kvist)
  salt og peber (friskkv√¶rnet)
  Opskriftsgruppe (Tilbeh√łr)
  Br√łd (God kvalitet)
Vejledning

Brun kalvehalerne godt på alle sider i en gryde med lidt olie.

Hæld derefter fedtet fra.

Kom vand på, så det dækker helt.

Kog halerne op og fjern urenheder.

Hak det pillede l√łg groft og kom det i gryden sammen med lidt salt, timian og laurb√¶r.

Lad halerne simre i ca. 1 time, til de er m√łre.

Tag dem op og sigt bouillonen gennem et klæde.

Hæld den tilbage i gryden og kog den lidt ind, hvis den mangler kraft.

Kom så halerne tilbage i bouillonen og hold dem varme.

Skær roden af spidskålen og kassér de yderste blade.

Skær kålen i grove stykker.

Del blomk√•len i buketter og kog dem m√łre i saltet vand i ca. 2 minutter.

Kog spidsk√•len med det sidste minut, s√• det bevarer lidt spr√łdhed.

Ved anretning lægges haler og den kogte kål i en dyb tallerken.

H√¶ld den kogende bouillon over og server halerne med skiver af godt br√łd.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grundk√łkken", udgivet af¬†Politikens Forlag.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Rullesteg
Opskrift
Redaktion
Kalvefrikasse
Opskrift
Gyldendal
Kalvesteg
Opskrift
Redaktion
Kalveculotte sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Kalveskank i stegeso
Opskrift
AndersC
Kalvefilet sous vide
Opskrift
Per Asmussen