Kajkage

Kajkage
Sidst ændret:
Mandag den 7. december, 2020 - 22:27
Beskrivelse

Hvem har ikke spist dejlige Kajkager hos ens lokale bager?

Vi kender alle til den, men der er mange ingredienser der skal gå op i en højere enhed før man selv kan stå med en færdigbagt Kaj kage. Der skal laves en tynd lagkagebund og så har den smørcreme, marengs og hindbærmarmelade.

Derfor har jeg sat mig for at lave en hurtigere og mere simpel udgave, så næsten alle kan være med til at bage den.

Min "snydeudgave" er en vanlijemuffin med hindbærskum og marcipanovertræk.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vaniljemuffins)
2 Æg
200 g Sukker
2 1⁄2 dl Mælk
225 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt (fint)
  Opskriftsgruppe (Hindbærskum)
125 g Hindbær
1 1⁄2 spsk Flormelis (cirka)
  Opskriftsgruppe (Marcipan-overtræk)
450 g Marcipan
  Frugt farve (Både rød og grøn)
  sukkerpynt (øjne)
Vejledning

Vaniljemuffins

Start med at komme æg og sukker i en skål.

Pisk det sammen (gerne med en el-pisker) indtil det bliver luftigt og hvidt.

Fortsæt med at piske mens mælken tilsættes.

Sæt en si/sigte henover skålen og hæld hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i blandingen. Så undgår du at det klumper.

Brug herefter en dejskraber eller grydeske til forsigtigt at røre massen sammen. Det skal gøres forsigtigt for at undgå at man "slår" luften ud af blandingen.

Dejen skal nu fordeles ligeligt i 12 forme (jeg brugte papirmuffinsforme) og sæt dem fast i en bagemuffinsform. Hvis du ikke har sådan en, så placer dem forsigtigt på en bageplade.

Bag dem i 15 minutter ved 180 grader varmluft i ovnen.

Når de kommer ud af ovnen, skal de placeres på en bagerist (stadig i papirformen), så de kan køle af.

 

Hindbærskum

Start med at komme fløden i en skål og pisk den godt. Den skal ikke blive til flødeskum (endnu). Så den skal blot blive lidt tykkere og cremet.

Blend dine hindbær - enten i en blender eller ved hjælp af en stavblender. De skal blive til en pure. Hvis du ikke synes du kan få den blendet godt nok eller ikke er så vild med klumperne, så kan du sigte/si den inden du bruger den.

Bland flormelis og de purérede hindbær i skålen med fløde og pisk den færdig.

Husk at så snart at din flødeskum næsten kan stå selv (vendes på hovedet), så er den færdig, Skummet sætter sig helt færdig ad sig selv et par minutter bagefter.

Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med et tykt tyl.

 

Marcipanovertræk

Start med at ælte marcipan sammen med flormelis og glukosesirup.

Herefter skal du tage en smule fra som skal bruges til tungen. Den skal der tilsættes et par dråber rød frugtfarve i. Ælt det indtil al marcipanen har taget farven.

Gentag samme process med den store mængde og den grønne frugt farve. 

Drys lidt flormelis ud på køkkenbordet, så det ikke klistrer sig fast.

Rul det ud i en tyndt lag med en kagerulle - det skal cirka være 0,3 - 0,5 cm tykt.

Brug en udstikker på cirka 6 cm som du stikker 12 stk. "frøer" ud af.

Rul din lille klump rød marcipan ud og skær en lille tunge.

 

Samling af "Kaj"

Lad dine muffins blive i formen.

Brug sprøjteposen til at fylde et lag hindbærskum ovenpå dine vaniljemuffins.

Skær en lille mund i hvert stykke grønt marcipan og kom dem forsigtigt ovenpå skummet.

Sæt tungen på i åbningen og til sidst øjnene. (Øjne er sat fæst med en lille smule glasur lavet på vand og flormelis)

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Noter

Hvis du ikke har sukkerøjne, så kan de laves på følgende måde:
 

Royal Icing:

Der skal bruges flormelis og æggehvide til det hvide i øjnene og det samme plus lidt kakaopulver til det mørke i øjenene:

Pisk æggehviderne sammen med flormelis indtil det bliver luftigt. 

Hæld lidt fra i en anden skål og kom kakaopulver der i.

Brug enten små sprøjteposer eller "kræmmerhuse" til at lave øjnene med.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier