fbpx ūüźłKajkage‚úÖ | opskrifter | GastroFun.dk

Kajkage

Kajkage
Beskrivelse

Hvem har ikke spist dejlige Kajkager hos ens lokale bager?

Vi kender alle til den, men der er mange ingredienser der skal g√• op i en h√łjere enhed f√łr man selv kan st√• med en f√¶rdigbagt Kaj kage.¬†Der skal laves en tynd lagkagebund og s√• har den sm√łrcreme, marengs og hindb√¶rmarmelade.

Derfor har jeg sat mig for at lave en hurtigere og mere simpel udgave, så næsten alle kan være med til at bage den.

Min "snydeudgave" er en vanlijemuffin med hindbærskum og marcipanovertræk.

Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vaniljemuffins)
200 g Sukker
2 1⁄2 dl M√¶lk
225 g Hvedemel
2 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt (fint)
  Opskriftsgruppe (Hindb√¶rskum)
1 1⁄2 spsk Flormelis (cirka)
  Opskriftsgruppe (Marcipan-overtr√¶k)
450 g Marcipan
  Frugt farve (B√•de r√łd og gr√łn)
  sukkerpynt (√łjne)
Vejledning

Vaniljemuffins

Start med at komme æg og sukker i en skål.

Pisk det sammen (gerne med en el-pisker) indtil det bliver luftigt og hvidt.

Fortsæt med at piske mens mælken tilsættes.

Sæt en si/sigte henover skålen og hæld hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i blandingen. Så undgår du at det klumper.

Brug herefter en dejskraber eller grydeske til forsigtigt at r√łre massen sammen. Det skal g√łres forsigtigt for at undg√• at man "sl√•r" luften ud af blandingen.

Dejen skal nu fordeles ligeligt i 12 forme (jeg brugte papirmuffinsforme) og sæt dem fast i en bagemuffinsform. Hvis du ikke har sådan en, så placer dem forsigtigt på en bageplade.

Bag dem i 15 minutter ved 180 grader varmluft i ovnen.

N√•r de kommer ud af ovnen, skal de placeres p√• en bagerist (stadig i papirformen), s√• de kan k√łle af.

 

Hindbærskum

Start med at komme fl√łden i en sk√•l og pisk den godt.¬†Den skal ikke blive til fl√łdeskum (endnu). S√• den skal blot blive lidt tykkere og cremet.

Blend dine hindbær - enten i en blender eller ved hjælp af en stavblender. De skal blive til en pure. Hvis du ikke synes du kan få den blendet godt nok eller ikke er så vild med klumperne, så kan du sigte/si den inden du bruger den.

Bland flormelis og de pur√©rede hindb√¶r i sk√•len med fl√łde og pisk den f√¶rdig.

Husk at s√• snart at din fl√łdeskum n√¶sten kan st√• selv (vendes p√• hovedet), s√• er den f√¶rdig, Skummet s√¶tter sig helt f√¶rdig ad sig selv et par minutter bagefter.

Kom hindb√¶rskummet i en spr√łjtepose med et tykt tyl.

 

Marcipanovertræk

Start med at ælte marcipan sammen med flormelis og glukosesirup.

Herefter skal du tage en smule fra som skal bruges til tungen. Den skal der tils√¶ttes et par dr√•ber r√łd frugtfarve i. √Ült det indtil al marcipanen har taget farven.

Gentag samme process med den store m√¶ngde og den gr√łnne frugt farve.¬†

Drys lidt flormelis ud p√• k√łkkenbordet, s√• det ikke klistrer sig fast.

Rul det ud i en tyndt lag med en kagerulle - det skal cirka være 0,3 - 0,5 cm tykt.

Brug en udstikker p√• cirka 6 cm som du stikker 12 stk. "fr√łer" ud af.

Rul din lille klump r√łd marcipan ud og sk√¶r en lille tunge.

 

Samling af "Kaj"

Lad dine muffins blive i formen.

Brug spr√łjteposen til at fylde et lag hindb√¶rskum ovenp√• dine vaniljemuffins.

Sk√¶r en lille mund i hvert stykke gr√łnt marcipan og kom dem forsigtigt ovenp√• skummet.

S√¶t tungen p√• i √•bningen og til sidst √łjnene. (√ėjne er sat f√¶st med en lille smule glasur lavet p√• vand og flormelis)

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Kajkage

Noter

Hvis du ikke har sukker√łjne, s√• kan de laves p√• f√łlgende m√•de:
 

Royal Icing:

Der skal bruges flormelis og √¶ggehvide til det hvide i √łjnene og det samme plus lidt kakaopulver til det m√łrke i √łjenene:

Pisk æggehviderne sammen med flormelis indtil det bliver luftigt. 

Hæld lidt fra i en anden skål og kom kakaopulver der i.

Brug enten sm√• spr√łjteposer eller "kr√¶mmerhuse" til at lave √łjnene med.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hindbærsnitter
Opskrift
Anette
Glutenfri hindbærsnitter
Opskrift
Redaktion
Hindbærmuffins
Opskrift
Anette
Gulerodsmuffins
Opskrift
Mette