fbpx ✅Kage🍰 med nutella 🍫 | opskrifter | GastroFun.dk

Kage med nutella

Kage med nutella
Underrubrik
NutellatĂŚrte med salt
Sidst ĂŚndret:
Lørdag den 28. september, 2019 - 14:03
Beskrivelse

LÌkker og smuk nutellatÌrte med salt. 

Vi har opskriften fra bogen: "Majas desserter", skrevet af Maja Vase. Hun skriver følgende om den:

"Spejlblank og saltprikket nutellatÌrte med knasende kakaokiksebund, hasselnøddepralinÊ og fløjlsblød nutellaganache, der smelter vidunderligt pü tungen. En flabet lÌkker sag."

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Hviletid
4 timer
Tid i alt
4 timer, 50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (KAKAOKIKSEBUND)
100 g Kiks (havre)
  Salt (1 nip)
50 g Smør
  Opskriftsgruppe (HASSELNØDDEPRALINÉ)
50 g Hasselnødder (kerner)
50 g Sukker
  Salt (1 nip)
100 g MĂŚlkechokolade (gerne Jivara 40 % fra Valrhona)
  Opskriftsgruppe (NUTELLAGANACHE)
50 g MĂŚlkechokolade (gerne Jivara 40 % fra Valrhona)
50 g Nutella
  Opskriftsgruppe (PYNT)
Vejledning

Kakaokiksebund

Blend kiksene til krummer i en blender og knus cornflakes let.

Kom kiksekrummer, letknuste cornflakes, kakaopulver og salt i en skül.

Smelt smørret i en lille gryde og rør det i kiksekrummerne.

Fordel massen i en rektangulÌr tÌrteform (25 x 8 cm) og tryk den godt sammen med fingrene.

Kom kiksebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.

En lille hĂĽndfuld cornflakes i kiksebunden bidrager med et vidunderligt knas.

 

HasselnøddepralinÊ

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter og gnub hinderne af et i viskestykke.

Lad nødderne køle af og hak dem groft.

Smelt forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en gryde.

Tag gryden af varmen og rør de hakkede hasselnødder og salt i.

HÌld de karamelliserede nødder ud pü et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.

Smelt chokoladen i en skĂĽl over vandbad og tag skĂĽlen af varmen.

Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde og hÌld den over chokoladen, mens du rører i midten af skülen med en dejskraber.

FortsÌt med at røre, til massen samler sig og für en smuk, blank overflade.

Blend de karamelliserede hasselnødder til fint ’mel’ og rør dem i ganachen.

Fordel pralinÊen i tÌrtebunden og sÌt tÌrten i køleskabet i min. 2 timer.

Hold godt øje med sukkeret, nür du smelter det til karamel, sü det ikke brÌnder pü.

 

Nutellaganache

Smelt chokolade og nutella i en skül over vandbad og tag skülen af varmen.

Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde og hÌld det over nutellachokoladen, mens du rører i midten af skülen med en dejskraber.

FortsÌt med at røre, til ganachen samler sig og für en smuk, blank overflade.

Stavblend ganachen og fordel den i tÌrtebunden. 

SÌt tÌrten i køleskabet i minimum 2 timer, til ganachen har sat sig.

 

Pynt

Pynt tĂŚrten med salt og skovsyreblade lige inden servering.

Lad tÌrten temperere et øjeblik, inden du sÌtter tÌnderne i den.

Kage med nutella

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Majas desserter", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
22-lags chokoladekage
Opskrift
Redaktion
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion
Hjemmelavet nutella
Opskrift
Katrine
Nutella
Opskrift
Muusmann Forlag
Nutellacupcakes
Opskrift
Henriette Kristiansen