Kage i mikroovn

Oprettelsesdato:
Tirsdag den 1. oktober, 2019 - 13:43
Sidst ændret:
Torsdag den 9. januar, 2020 - 12:33
Beskrivelse
Chokoladekage der bages direkte i et papkrus i mikrobølgeovnen.
Disse sjove kager lavede jeg i forbindelse med undervisning af en 6. klasse i madkundskab.
Jeg var inviteret til at lave et "Masterchef arrangement" med fokus på udstyr og molekylær gastronomi.
En nem kage lavet direkte i et papkrus og i mikroovnen. Den var et stort hit blandt ungerne.
Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
3 minutter
Tid i alt
8 minutter
Ingredienser
2 tsk Vaniljesukker
8 spsk Sukker
2 knsp Salt
1 tsk Bagepulver
12 spsk Hvedemel
4 spsk Kakao pulver
12 spsk Mælk
60 g Smør
4 spsk Chokolade knapper
Vejledning
- Smelt smørret i en skål i mikroovnen.
- Bland alle de tørre ingredienser (pånær chokoladeknapper og krymmel) sammen i en skål for sig.
- Rør herefter mælk og det smeltede smør i den tørre blanding.
- Tilsæt chokoladeknapperne og rør rundt.
- Smør papkrusene med lidt fedtstof (smør, olie, margerine eller sprayfedt/bagefedt).
- Fordel dejen i papkrusene.
- Sæt to papkrus i mikroen ad gangen og giv dem 2 - 2½ minut.
- Gentag på de resterende papkrus.
- Drys lidt tivolikrymmel ovenpå de færdige kager.
Noter
Kagen kan sagtens laves glutenfri ved at erstatte hvedemelet med f.eks. rød finax glutenfri melblanding.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.