fbpx Kaffemakroner | opskrifter | GastroFun.dk

Kaffemakroner

Kaffemakroner
Underrubrik
Lækre makroner med kaffesmag
Beskrivelse

Lækre, sprøde makroner med kaffe og mandelmel. Kaffesmagen er på ingen måde gennemtrængende, så man behøver ikke være kaffedrikker for at kunne lide disse kager. Server dem til en kop kaffe, eller som tilbehør til is. 

Udbytte
20 stk.
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
3 æggehvider (Eller 2 bægre pasteuriserede æggehvider)
200 g Sukker (hvidt sukker, ikke rørsukker)
80 g Mørk chokolade (70 % chokolade)
1 spsk Stærk kaffe (eller espresso, kold)
150 g Mandler (eller færdigkøbt mandelmel)
Vejledning

Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål. Pisk til hviderne er så stive, at du kan vende bunden i vejret på skålen.

Pisk sukkeret i de stiftpiskede æggehvider lidt ad gangen, til massen danner toppe og er blevet sej. 

Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen. 

Bruger du hele mandler, blender du dem til mel i en foodprocessor eller kaffekværn. Blend, til mandlerne er malet til fint mel. 

Rør smeltet chokolade, kold kaffe og mandelmel i marengsmassen. Rør, til alt er blandet grundigt sammen.

Sæt med to spiseskeer dejen i runde kager på en plade med bagepapir. Brug skeen til at flade dem lidt ud.

Bag kagerne ved 150 grader varmluft i 20-25 minutter, til kagernes overflade er fast.

Lad dem afkøle på papiret inden de lægges på en rist.    

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier