ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Juleterner småkager

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 18. september 2018

Dekorative småkager, der ikke tager lang tid at lave og samtidig smager forrygende.

Med samme grunddej kan du lave småkager i et fint, ternet mønster, du skal bare dele dejen i to portioner og tilføje kakao til den ene.

Prøv dem, næste gang du skal bage julesmåkager, eller når som helst, du får lyst til lidt lækkert!

 


Antal: 125 stk.

Juleterner småkager

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 190 gram Flormelis
  • 375 gram Smør koldt
  • 1 stk. Æg
  • 6 tsk. Kakao
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

  • Bland mel og flormelis sammen i en stor skål eller dejfad.
    Skær smørret i mindre stykker og kom dem i melblandingen.
    Smuldr smørret i melblandingen, til smørret er findelt og ligner revet parmesan.
    Saml dejen med ægget. 
    Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, stop, når dejen hænger sammen.
    Del dejen i to portioner.
    I den ene indarbejdes kakao.
    Del hver portion dej i 6 lige store portioner.
    Form hver portion dej til ensartede stænger.
    Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
    Pensl hver dejstang med æg og læg dem sammen, så der ligger en brun og hvid i bunden. Ovenpå lægges de modsat.
    Kom bagepapir omkring de færdige dejruller og pres dem til firkantede stænger.
    Læg stængerne i køleskabet, til de er helt kolde.
    Skær i skiver på cirka 5 millimeter.  
    Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.
    Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).
    Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.
     
    Juleterner småkager

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Se flere opskrifter på julebag her.