Juleboller

Juleboller
Sidst ændret:
Mandag den 14. december, 2020 - 10:32
Beskrivelse

JULE BOLLER.

Jeg har nørklet med denne opskrift i det meste af november.

Og langt om længe så lykkedes det, at ramme præcis den smag - struktur og ikke mindst den rette stemning.

Jule bollerne er bagt med bl.a. creme fraiche, havremel, chokolade og skønne krydderier. De er SÅ skønne og smager sådan rigtig julet.

Du kan tilføje eller udskifte f.eks. rosiner, sukat, nødder, appelsin hvis du vil lege lidt. Alt ér prøvet af og fungere super duper.

Øhhh...lige på nær sukat som drengene bestemt ikke var fan af.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
2 1⁄2 dl Mælk (lun)
50 g Smør
50 g Gær
2 spsk Sukker
1 tsk Salt
1 tsk Vaniljesukker (med top)
1 tsk Kardemomme (med top)
1 tsk Kanel (med top)
1 Appelsin (kun skallen, revet)
1 1⁄2 dl Havregryn (blendet til mel)
350 g Mel (op til 400 gram, dejen må ikke blive for tør)
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Æg (til penslingen)
Vejledning

Gæren udrøres i den lune mælk.

Smeltet smør og creme fraiche tilsættes samt krydderier, havremel og mel.

Lad dejen hæve 45 minutter.

Jeg venter altid med at tilsættes chokoladeknapperne til efter første hævning og tilføjer dem når dejen skal æltes.

Ælt dejen igennem og form bollerne

Fór en bradepande med bagepapir og sæt bollerne med lidt mellemrum.

Lad dem hæve 20 minutter - pensel med æg og drys med mandelflager og perlesukker.

Bag ca.15-18 minutter ved 210°.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier