fbpx 🍓Jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær | opskrifter | GastroFun.dk

Jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær

Jordbærsorbet med honningmarinerede jordbær
Beskrivelse

Lækker og velsmagende jordbærsorbet, perfekt til gæster i jordbærsæsonen.

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster", hvor forfatteren Sylvester Andersen skriver følgende om opskriften:

"De valgte blomster og blade bidrager med sødme og kryddernoter af timian og frisk parfumeret smag fra hybenroserne."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
2 pk Jordbær (2 bakker danske jordbær)
  Husblas (1 udblødt blad )
3 dl Vand
100 g Sukker
50 g Glukose
50 g Honning
  Opskriftsgruppe (Blomster og blade)
  Timia (1 potte timian med blomst)
  Hybenroseblade (1 kop)
Vejledning

Vask den ene bakke jordbær godt og tag de grønne toppe af.

Kom bærrene i en blender, men vent med at blende.

Kom vand, sukker og glukose i en gryde og kog det op.

Kom husblassen i og køl sukkerlagen helt ned.

Hæld den kolde lage over jordbærrene og blend det til en glat sorbetmasse, smag til med lidt frisk citronsaft og kør så på ismaskine.

Den anden bakke jordbær vaskes, ordnes og skæres i små både.

Kom dem i en skål, tilsæt lidt honning og citronsaft og bland godt rundt.

Til sidst hakkes den hvide chokolade groft og lægges i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.

Bag den i ovnen ved 180 °C i ca. 8-10 minutter, eller til den er flot i farven.

 

Anretning:

Lav en bunke af jordbær og drys timianblomster og -blade på.

Læg en quenelle sorbet på lidt chokoladecrumble og dæk den med hybenroseblade.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Spiselige blomster" fra Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Dansk sort hummer
Opskrift
Muusmann Forlag
Jordbærtærte
Opskrift
Katrine
Panna cotta med jordbær
Opskrift
Redaktion
Isvaffel
Artikel
Redaktion