fbpx 👨‍🍳Jødekager | opskrifter | GastroFun.dk

Jødekager

Jødekager
Beskrivelse

Småkagen jødekage er noget de fleste danskere forbinder med jul. Jødekagen er fra 1800-tallet og stammer fra Danmark. 

Kagen er især populær herhjemme, da den ikke kræver mange ingredienser eller lang tid at lave.

Hvorfor hedder det jødekager er noget vi selv tit har tænkt på? Det bedste bud man har er at kagen ligner de kager som de jødiske bagere solgte i 1700-tallet. 

Udbytte
50 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
1 time, 11 minutter
Ingredienser
4 dl Hvedemel (250 gram)
1 1⁄2 dl Sukker (125 gram)
1⁄2 tsk Hjortetaksalt
200 g Smør (Koldt)
1 spsk Sukker
1⁄2 tsk Kanel
1 Æg (Pisket)
Vejledning

Start med at blande de tøre ingredienser i en skål; mel, sukker og hjortetaksalt.

Skær smørret i små stykker og kom det i blandingen.

Ælt dejen let og del den i 2 stykker.

Form dem til cirka 6 cm (diameteren) ruller og dæk dem til med et klæde. Kom dem i fryseren i 40 minutter eller i køleskabet i et par timer.

Bland kanel og sukker i en lille skål pisk ægget i en anden lille skål.

Tag rullerne fra køl/frost og skær dem i tynde stykker. Pensl dem æg og drys kanelsukker på småkagen.

Flyt dem over på en bagepapirsbeklædt bageplade forsigtigt.

Kom bagepladen på en af de øverste riste i ovnen og bag dem ved 200 grader almindelig ovn.

Bagetiden er alt fra 5-8 minutter, afhængig af din ovn.

Lad dem afkøle bagefter på en bagerist.

Source

Hjemme hos os har vi altid brugte denne opskrift fra Karolines Kogebog.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier