fbpx 🎄Jødekager | opskrifter | GastroFun.dk

Jødekager

Jødekager
Beskrivelse

Jødekager er en ægte klassiker, og i mange familier er det én af de småkager, der bare skal være i kagedåserne hvert år. 

Vi giver dig her en helt simpel opskrift på de lækre kager, så du også kan gøre dem til en del af din juletradition. 

Opskriften giver 125 smĂĄkager, sĂĄ der er til en stor familie eller til lang tid.

Udbytte
125 Stk.
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 38 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel
375 g Smør
1 Æg (til pensling)
  Kanelsukker (til pynt)
Vejledning

Kom mel og flormelis i et dejfad.

Skær smørret i mindre stykker og kom dem i skålen.

Smuldr smørret i melblandingen, til smørret ligner revet parmesan.

Tilsæt ægget. 

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, og stop, så snart dejen er samlet.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til den har en tykkelse pĂĄ cirka 3 millimeter.

Udstik kagerne med en kageform - du kan ogsĂĄ bruge et glas - pĂĄ cirka 5 centimeter i diameter.

Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Drys kagerne med kanelsukker.

Bag smĂĄkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).

Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.

Jødekager

Source

Se flere opskrifter pĂĄ julebag her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Julens smĂĄkager
Artikel
Redaktion