fbpx 🎄Jødekager | opskrifter | GastroFun.dk

Jødekager

Jødekager
Sidst ændret:
Onsdag den 19. juni, 2019 - 12:59
Beskrivelse

Jødekager er en ægte klassiker, og i mange familier er det én af de småkager, der bare skal være i kagedåserne hvert år. 

Vi giver dig her en helt simpel opskrift på de lækre kager, så du også kan gøre dem til en del af din juletradition. 

Opskriften giver 125 smĂĄkager, sĂĄ der er til en stor familie eller til lang tid.

Sværhedsgrad
Udbytte
125 Stk.
Forberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tilberedelsestid
8 minutter
Tid i alt
1 time, 38 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel
375 g Smør
1 Æg (til pensling)
  Kanelsukker (til pynt)
Vejledning

Kom mel og flormelis i et dejfad.

Skær smørret i mindre stykker og kom dem i skålen.

Smuldr smørret i melblandingen, til smørret ligner revet parmesan.

Tilsæt ægget. 

Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Ælt så kort tid som muligt, og stop, så snart dejen er samlet.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til den har en tykkelse pĂĄ cirka 3 millimeter.

Udstik kagerne med en kageform - du kan ogsĂĄ bruge et glas - pĂĄ cirka 5 centimeter i diameter.

Læg småkagerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Drys kagerne med kanelsukker.

Bag smĂĄkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader almindelig ovn (varmluft 180 grader).

Lad de færdigbagte småkager afkøle på en bagerist.

Jødekager

Kilde

Se flere opskrifter pĂĄ julebag her.

Læs også
Julens smĂĄkager
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier