fbpx 🍗Japansk fried chicken | opskrifter | GastroFun.dk

Japansk fried chicken

Japansk fried chicken
Beskrivelse

Japansk udgave af fried chicken. Kødet mørnes af en marinade af primært creme fraiche hvor det passer sig selv i 1-2 døgn før det får en tur i fritøsen sammen en masse dejlige asiatiske krydderier og saucer.

Vi har opskriften fra bogen: "RAMEN", hvor forfatteren Tove Nilsson skriver følgende om opskriften:

"Nagoya tebasaki - den japanske version af friteret kylling. Nar man bider igennem det sprøde ydre og smager den saftige kylling, må man bare have mere!

Kyllingen marineres i op til to døgn før friteringen. Jeg laver den næsten som en buttermilk fried chicken, altså med creme fraichen 9 %, som mørner og giver kødet en behagelig klistret konsistens. De bedste dele af kyllingen at fritere er over- og underlår og vinger. Det er nemlig vigtigt, at der stadig er ben i kødet - det er det, som gør det så saftigt og lækkert at gumle på." 

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
24 timer, 8 minutter
Tilberedelsestid
12 minutter
Tid i alt
24 timer, 20 minutter
Ingredienser
1 kg Kylling (Gerne overlår, underlår og vinger)
  Opskriftsgruppe (Marinade)
2 dl Creme Fraiche (9 %)
1⁄2 dl Soja (Japansk)
2 spsk Miso (Hvid)
2 spsk Ingefær (Fintrevet)
1 fed Hvidløg (Fintrevet)
2 spsk Risvineddike
2 skv Chilipulver (Koreansk: Gochogaro)
1 1⁄2 tsk Salt
  Opskriftsgruppe (Frituredej)
3 dl Hvedemel
2 dl Maizena (Majsstivelse)
1 spsk Bagepulver
1 1⁄2 tsk Salt
3 Æg
2 spsk Vand
  Opskriftsgruppe (Sauce)
3 spsk Soja (Japansk)
2 spsk Mirin
2 spsk Vand
3 spsk Chilipasta (Gochujang)
2 spsk Risvineddike
1 tsk Sesamolie
1⁄2 fed Hvidløg (Pillet)
1 spsk Ingefær (Finthakket)
1 1⁄2 spsk Sesamfrø (Ristede. Gerne både sorte og hvide)
Vejledning

1.    1-2 dage før: Bland alle ingredienserne til marinaden og kom kylling og marinade i en frysepose.

2.    Mariner kyllingen 1-2 døgn i køleskabet.

3.    Servering: Kog alle ingredienser til saucen, bortset fra sesamfrøene, i 5 minutter. Tag det af blusset og blend til en glat sauce. Tilsat sesamfrø og blend kort - frøene skal stadig være næsten hele.

4.    Varm olien op til 170° i en gryde eller fritøse.

5.    Bland mel, maizena, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk æg og vand sammen i en anden skål.

6.    Tag kyllingestykkerne op og vend dem i melet, så de bliver pudret overalt.

7.    Dyp dem i ægget og derefter igen i mel.

8.    Friter kyllingen nogle stykker ad gangen i 10-12 minutter, til de er gennemstegte og gyldenbrune. Vend dem hvert andet minut. Pas på at olien ikke bliver for varm, så kyllingen bliver brændt.

9.    Tag dem op med en hulske og dryp af på køkkenrulle.

10.  Dryp saucen over ved serveringen.

Source

RAMEN

Opskriften kommer fra bogen: "RAMEN - Japanske nudler og småretter", skrevet af Tove Nilsson.

Bogen udgives af Forlaget Gyldendal og kan købes her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Southern fried chicken
Opskrift
Muusmann Forlag
Dashi
Opskrift
Gyldendal
Shio Ramen
Opskrift
Mette
Gyoza
Opskrift
Gyldendal
Sushi
Opskrift
Redaktion
Pad Krapow Gai
Opskrift
Lene Thomsen