fbpx 🥘Indisk kylling | opskrifter | GastroFun.dk

Indisk kylling

Indisk kylling
Beskrivelse

En skøn hverdagsret i form af en indisk one pot ret, med kylling, aubergine og masser af velsmag.

Vi har opskriften fra bogen: "One pot", skrevet af Mette Mølbak. Hun siger følgende om opskriften:

"Der sker noget magisk, når garam masala, spidskommen og karry bliver forenet i en gryde med kylling og tomater.

En lille bid af Indien på en tirsdag."

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
2 Løg
4 fed Hvidløg
  Ingefær (5 cm)
2 tsk Karry
1 tsk Korianderfrø (Knuste)
1⁄2 tsk Nelliker
  Smør
250 g Cherrytomater (Halverede)
1 dl Creme Fraiche (38 %)
  Limesaft (Saften fra 1/1 lime)
  Salt
  Opskriftsgruppe (TILBEHØR)
2 dl Cashewnødder (Saltede)
  Koriander (Et bundt. Friske.)
  Lime (Evt.)
Vejledning

Skræl løgene og skær dem i ringe.

Pil hvidløget og skær det i skiver.

Skær auberginen i tern.

Riv ingefæren.

Bland alle krydderierne sammen i en skål.

Del kyllingen i otte stykker og brun dem af i en rummelig stegegryde i lige dele smør og olivenolie.

Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.

Skru ned for varmen.

Tilsæt løg og hvidløg og steg, til de bliver klare.

Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne.

Steg i 5 minutter.

Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.

Tilsæt flåede tomater og cherrytomater.

Tilsæt bouillon, så det dækker, og lad retten simre i ca. 40-50 minutter, til kyllingen er mør.

Tilsæt til sidst cremefraichen og smag saucen til med salt og lime.

Riv blomkålen på et rivejern og kom den i en skål.

Server retten med den revne blomkål, hakkede cashewnødder, masser af frisk koriander og evt. ekstra lime.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "One pot" fra Muusmann Forlag.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Tikka masala
Opskrift
Mette
Chicken tikka masala
Opskrift
Anette
Butter chicken
Opskrift
Mette
Kylling i karry
Opskrift
Per Asmussen