fbpx ✅Hybensuppe🥣 | opskrifter | GastroFun.dk

Hybensuppe

Hybensuppe
Sidst ændret:
Fredag den 14. august, 2020 - 09:58
Beskrivelse

Opskrift på hybensuppe med fløde på toppen.

Vi har opskriften fra bogen: "Klimakløgtigt Kagekalas", hvor forfatteren Jasmin Gabay skriver følgende om opskriften:

"Som barn var jeg ude at plukke hyben med min mor, og vi brugte vildt lang tid på at sidde og fjerne kerner. Men det var det hele værd, når vi om aftenen kunne guffe varm suppe i os."

Retten er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
35 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Hybensuppe)
500 g Hyben (rensede)
8 dl Vand
150 g Sukker
2 spsk Citronsaft
  Opskriftsgruppe (Tilbehør)
Vejledning

1.    Skær stilkene af hybenfrugterne og skær frugterne midt over på tværs. Skrab de hvide kerner ud.

2.    Kog hybenskallerne i 30 minutter i vandet under låg. Kom kogevand og hyben i en foodprocessor og kør det til en ensartet konsistens.

3.    Pres massen gennem en sigte. Kom den siede hybenmasse i en gryde. Tilsæt sukker og citronsaft, og lad det koge i 5 minutter. Smag suppen til.

4.    Server den varme suppe med fløde pisket til skum.

Noter

TIP: Pluk de hele hyben, halver dem og kom dem på frys i en pose. Når de er gennemfrosne, kan du tage dem ud og banke posen ned i bordet, så ryger de fleste kerner ud, uden at du skal bruge alt for mange timer på at pille.

Læs også
Stikkelsbærgrød
Opskrift
Muusmann Forlag
Mormormad
Artikel
Redaktion
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier