fbpx Hvide asparges med løvstikkehollandaise | opskrifter | GastroFun.dk

Hvide asparges med løvstikkehollandaise

Hvide asparges med løvstikkehollandaise
Beskrivelse

En simpel, flot og lækker ret. Lækre hvide asparges serveres med en Sauce Hollandaise med løvstikker.

Retten kan bruges som en forret eller en vegetarisk hovedret.

Vi har opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk".

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Asparges (4-8 store hvide danske asparges)
  Citronsaft (Fra ¼ citron)
  Salt
  Peber
  Løvstikke (8 stængler)
  Olie (Smagsneutral. Til friturestegning)
  Brød (Til servering)
Vejledning

Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned, og skær bunden af.

Kog dem i saltet vand i 7-8 min. afhængigt af tykkelse.

Pisk æggeblommen sej med citron og lidt salt over vandbad, så det er lunt.

Smelt smørret, og klar det.

Klaret smør laver du ved at smelte smør ved lav varme og si eller skumme det hvide, der danner sig (koaguleret valleprotein), fra.

Hæld smørret i den piskede æggeblomme dråbevis, og når det tykner til en sauce, vendes hakket løvstikke i efter smag.

Hold det lunt.

De pæneste blade af løvstikken frituresteges i olie ved 180 grader i 10 sekunder og anrettes sammen med citronskiver som pynt ved aspargesene med løvstikke-hollandaisen.

Servér med brød til.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nemt vegetarisk"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Forårstid er aspargestid
Artikel
Redaktion
Hvide Asparges Sous Vide
Opskrift
Per Asmussen
Hvide asparges med trøffel
Opskrift
Per Asmussen