ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hvid pizza

FADLSFORLAG | 26. marts 2019
Med kartofler, løg, chili og mozzarella

Dejlig og velsmagende hvid pizza med ansjoser, kartofler, ost , løg og chili.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“VORES HAVEFEST UDSPILLER SIG med et stykke pizza og øl drukket direkte af flasken.

I denne udgave får pizzaen et nordisk præg, for der er rugmel i dejen og kartofler på toppen.

Prøv selv, om ikke en kold øl er det helt rigtige”.


Antal: 2 Portioner

Hvid pizza

Med kartofler, løg, chili og mozzarella
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Pizzadej

  • 25 gram Gær
  • 300 gram Vand Lunkent
  • 5 gram Salt
  • 200 gram Rugmel Groft
  • 250 gram Hvedemel

Topping

  • 150 gram Kartofler Med skræl
  • 1 stk. Salatløg Stort
  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 50 gram Ansjosfileter
  • 1 stk. Chili Grøn og finthakket
  • 2-3 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 75 gram Mozarella

Sådan gør du

Pizzadej

  • Rør gær ud i vand, tilsæt salt og de to slags mel.
  • Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  • Lad den hvile tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

Topping

  • Vask kartoflerne, og riv dem i strimler.
  • Snit løget i tynde ringe.
  • Pluk bladene af rosmarinkvistene.
  • Hak ansjoserne fint.
  • Bland kartofler, løg og rosmarinblade i en skål.
  • Knug grøntsagerne let, så de bliver bløde og afgiver lidt væde.
  • Tilsæt ansjoser, olivenolie, chili og peber.
  • Smag på ansjoserne, inden der tilsættes salt, de kan være meget salte i forvejen.

Pizza

  • Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
  • Del dejen i to, og rul dejen tyndt ud.
  • Læg dem på 2 bageplader med bagepapir, fordel fyldet jævnt henover.
  • Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel dem på pizzaerne.
  • Bag pizzaerne i 25-30 minutter.
  • Pynt eventuelt med frisk rosmarin ved servering.

Noter




Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"