fbpx 🍕Hvid pizza | opskrifter | GastroFun.dk

Hvid pizza

Hvid pizza
Underrubrik
Med kartofler, løg, chili og mozzarella
Beskrivelse

Dejlig og velsmagende hvid pizza med ansjoser, kartofler, ost , løg og chili.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"VORES HAVEFEST UDSPILLER SIG med et stykke pizza og øl drukket direkte af flasken.

I denne udgave får pizzaen et nordisk præg, for der er rugmel i dejen og kartofler på toppen.

Prøv selv, om ikke en kold øl er det helt rigtige".

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pizzadej)
25 g Gær
300 g Vand (Lunkent)
5 g Salt
200 g Rugmel (Groft)
250 g Hvedemel
  Opskriftsgruppe (Topping)
150 g Kartofler (Med skræl)
1 Salatløg (Stort)
  frisk rosmarin (3-4 kviste)
1 Chili (Grøn og finthakket)
  Olivenolie (2-3 spsk.)
  Salt
  Peber (Fra kværn)
75 g Mozarella
Vejledning

Pizzadej

Rør gær ud i vand, tilsæt salt og de to slags mel.

Ælt dejen, til den er glat og smidig.

Lad den hvile tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

 

Topping

Vask kartoflerne, og riv dem i strimler.

Snit løget i tynde ringe.

Pluk bladene af rosmarinkvistene.

Hak ansjoserne fint.

Bland kartofler, løg og rosmarinblade i en skål.

Knug grøntsagerne let, så de bliver bløde og afgiver lidt væde.

Tilsæt ansjoser, olivenolie, chili og peber.

Smag på ansjoserne, inden der tilsættes salt, de kan være meget salte i forvejen.

 

Pizza

Forvarm ovnen til 200°C varmluft.

Del dejen i to, og rul dejen tyndt ud.

Læg dem på 2 bageplader med bagepapir, fordel fyldet jævnt henover.

Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel dem på pizzaerne.

Bag pizzaerne i 25-30 minutter.

Pynt eventuelt med frisk rosmarin ved servering.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Pizzadej
Opskrift
Anette
90'er pizza
Opskrift
Agervig
Langtidshævet pizzadej
Opskrift
Anette
Gourmet pizza med trøffel
Opskrift
Per Asmussen