fbpx ūüĒ•Hverdagsvenlig grillret | opskrifter | GastroFun.dk

Hverdagsvenlig grillret

Hverdagsvenlig grillret
Beskrivelse

Sommeren er grillsæsonens start! Grill er en virkelig nem måde at sikre sig et super lækkert og varieret måltid.

Vi elsker simpelthen grill herhjemme, fordi det netop er muligt at variere måltiderne så meget fra gang til gang - det kræver bare lidt inspiration.

Her får du vores bud på et simpelt, hurtigt og lækkert hverdags-venligt grillmåltid, der er lige til at overskue, også ovenpå en travl arbejdsdag!

Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
50 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
2 Kyllingebryst (Fileter)
  Opskriftsgruppe (Vandmelon salat)
250 g Rucola (Eller enhver anden salattype)
1 pk Feta (Vi brugte PUK)
  Opskriftsgruppe (Barbecuemarinade)
2 dl Olie (Vegetabilsk)
1 dl Ketchup (Vi brugter Heinz)
2 1⁄2 fed Hvidl√łg
  √Üblecidereddike (1-2 spsk.)
3 1⁄2 spsk Brun farin
3 spsk Soya
  Chili (Valgfrit - til smag)
  Salt (Valgfrit - til smag)
  Peber (Fra kv√¶rn. Valgfrit - til smag)
1 bdt Persille (Frisk)
1 Chili (Frisk)
1 Lime
1 spsk Honning
  Salt (Til smag)
  Peber (Fra kv√¶rn. Til smag)
Vejledning

Hjemmelavet barbecuemarinade

  1. Find en¬†sk√•l i en passende st√łrrelse.
  2. Pres hvidl√łget ned i sk√•len.
  3. Kom de resterende ingredienser i skålen.
  4. R√łr det hele sammen med en ske.
  5. Smag eventuelt til med salt, peber og chili.


K√łdet

  1. Find et skærebræt og en god kniv.
  2. Ordn kyllingebrystfileterne ved at fjerne eventuel fedt.
  3. Ordn m√łrbraden ved at fjerne s√łlvsenen¬† og bim√łrbraden. Se en guide herunder (spol frem til 1:14).
  4. Kom b√•de kyllingebryster og m√łrbrad i en plasticpose.
  5. H√¶ld din hjemmelavede barbecuemarinade ned i posen til k√łdet.
  6. Bind for posen og l√¶g den p√• k√łl.
  7. Lad k√łdet ligge og marinere - det kan v√¶re alt fra 10 minutter til en time, alt efter hvor lang tid, du har. Jo l√¶ngere, du giver det, jo mere smag vil k√łdet tage :-)

 

Vandmelon salat

  1. Skyl og dræn salaten, for eksempel i en salatslynge.
  2. Find en stor skål.
  3. Kom salaten over i skålen.
  4. Find et skærebræt og en god kniv.
  5. Fjern al skræl fra vandmelonen og skær den ud i mindre, mundrette stykker.
  6. Kom melonstykkerne i skålen med salat.
  7. Pak fetaen ud og skær den i tern eller mindre firkanter - nogle vælger også at smuldre fetaen direkte ned i salaten.
  8. Vend salat, melon og feta sammen i skålen - du kan også servere fetaen i en lille skål for sig, som vi gjorde.

 

Hjemmelavet salsa 

  1. Find en sk√•l i en passende st√łrrelse.
  2. Find et skærebræt og en kniv.
  3. Skær cherrytomaterne som du foretrækker dem - vi halverede dem.
  4. Kom tomaterne over i skålen.
  5. Hak persille, peberfrugt og chili fint og kom det ligeledes i skålen. 
  6. Halvér limefrugten og pres al saften ned i skålen.
  7. Tilf√łj honning.
  8. R√łr det hele sammen.
  9. Smag til med salt og peber.

 

Grillning

  1. Grill den hele m√łrbrad ved indirekte varme i cirka 20 minutter, afh√¶ngig af m√łrbradens st√łrrelse. Vend den et par gange undervejs og lad den efterf√łlgende hvile i 5-10 minutter.¬†Det sikrer, at saften f√•r lov at fordele sig, hvilket giver et mere saftigt stykke k√łd.
  2. Grill kyllingebrysterne i 5 minutter på hver side og lad dem hvile i 5 minutter inden servering.
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Barbecue Sauce
Opskrift
Food N' Fun