fbpx ✅Hurtig og let koldskålskage🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Hurtig og let koldskålskage

Hurtig og let koldskålskage
Sidst ændret:
Onsdag den 1. juli, 2020 - 14:32
Beskrivelse

Dette er en lynhurtig udgave af en koldskålsmousse med kammerjunkerbund.

Hvis du er mere til at lave alle elementerne fra bunden, så anbefaler jeg min opskrift her i stedet for.

Hurtig og let koldskålskage

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
15 minutter
Hviletid
3 timer, 20 minutter
Tid i alt
4 timer, 35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bund)
  Opskriftsgruppe ( Mousse)
3 dl Fløde
5 dl Koldskål (den udenfor køl (ja det skulle være nemt, ikke bedre men nemmere))
8 Husblasblade (evt. 9)
  Vand (lidt)
Vejledning

Bund

Knus, blend eller kør kammerjunkerne i foodprocessoren og bland det med smørret.  

Find en bagering mellem 20 og 24 cm alt efter hvor tyk du vil have bunden.

Beklæd bunden med bagepapir og siderne med kagefolie.

Hvis du planlægger at lave kagen direkte på det fad du vil servere på så undlad bagepapir.

Pres din bund sammen i kageringen og så på køl. 

 

Mousse

Husblassen lægges i blød i 10-15 minutter.

Når husblassen er blødgjort smeltes den sammen med lidt kogende vand og blandes med koldskålen. Her skal du bare give den gas med at piske. 

Pisk fløden og vend den i koldskålsmassen og fordel det ud over bunden og så på køl eller frost med den.

Når kagen har sat sig fjernes ringen og kageplasten og den anrettes med spislige blomster og knuste kammerjunker. 

God fornøjelse.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Koldskålskage
Opskrift
Rasmustrangbaek
Koldskål med jordbær
Opskrift
Henriette Kristiansen
Koldskål med ymer og kærnemælk
Opskrift
Lene Barner Dyg
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier