fbpx ‚úÖHornūü•ź med chokoladeūüćę | opskrifter | GastroFun.dk

Horn med chokolade

Horn med chokolade
Beskrivelse

Dejlig og lækker opskrift på horn med chokolade.

Opskriften er nem, hurtig og s√¶rdeles b√łrnevenlig.

Vi har opskriften fra bogen: "B√łrnenes bagebog", hvor forfatteren¬†Katrine Klinken skriver f√łlgende om opskriften:

"De kaldes ogs√• for chokoladecroissanter.¬†Croissanter er traditionelt¬†fransk morgenbr√łd¬†af form som¬†horn.

Her er de lækre horn fyldt med chokolade.Hos bagere laves de ofte af butterdej, der har mange lag. 

Her er de lavet af en dej, som er lettere at lave derhjemme."

Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
2 timer, 15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
2 timer, 30 minutter
Ingredienser
100 g Sm√łr
25 g Gær (1/2 pakke)
3 dl Vand
2 spsk Sukker (cirka 25 gram)
500 g Hvedemel (cirka. Svarer til 8 dl)
  Mel (lidt til bordet)
  Opskriftsgruppe (FYLD)
100 g M√łrk chokolade (eller bl√łd nougat)
1 Æg (til penslingen)
Vejledning

1) Smelt sm√łr i en gryde. Lad det k√łle lidt af.

2) Smuldr g√¶ren og r√łr den ud i lidt af vandet i en stor sk√•l.¬†

R√łr med en grydeske, til g√¶ren er opl√łst.

Tils√¶t resten af vandet, smeltet sm√łr og sukker.

3) R√łr hvedemel i, indtil dejen er s√• fast, at den kan √¶ltes med h√¶nderne (hold 1 dl mel tilbage).

4) Ælt dejen glat og smidig.

Kom mel i, indtil den n√¶sten ikke klistrer til bordet mere ‚Äď den skal √¶ltes min. 200¬†gange.

5) Læg dejen i en skål og læg et rent viskestykke over.

Lad den hæve i 1 time ved stuetemperatur.

6) Drys mel på bordet. Del dejen i to lige store dele.

Tril dem ud til to cirkler med en diameter på ca. 30 cm. Del hver cirkel i 6 trekanter med en kniv, som når du skærer en lagkage ud.

7) L√¶g et stykke chokolade eller bl√łd nougat p√• og rul dejen¬†omkring det.

Start med at rulle fra den brede kant og ned mod spidsen.

8) S√¶t hornene med sammenf√łjningerne nedad p√• en bageplade med bagepapir.

9) Tænd ovnen på 225 grader.

Lad hornene efterhæve i 30 minutter.

10) Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel.

Pensl hornene med æg.

11) Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 15 minutter.

Tag et horn ud af ovnen ‚Äď brug grydelapper.

Hornet er færdigbagt, hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af det.

12) Lad hornene k√łle af p√• en bagerist.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "B√łrnenes bagebog", udgivet af¬†Politikens Forlag.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Br√łdbagning
Artikel
Thomas
Gær og bagning
Artikel
Redaktion
Croissant
Opskrift
Anette
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Tebirkes med marcipan
Opskrift
Redaktion