fbpx 👩‍🍳 Hjemmelavet rabarbersirup 👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet rabarbersirup

Hjemmelavet rabarbersirup
Beskrivelse

Vi giver dig en opskrift på en dejlig rabarbersirup, der kan bruges til saftevand, drinks, dressing og på yoghurt.

Udbytte
1 Liter
Foreberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
1 l Vand
100 g Sukker
800 g Rabarber
Vejledning

Rabarber sirup

Bring vand og sukker lige under kogepunktet, så sukkeret bliver opløst.

Imens rengøres rabarberne og skæres i mindre stykker.

Rabarber sirup

Når rabarberne er snittet i mindre stykker, komme de kop i sukkerlage og sættes til at småkoge i 20-30 minutter, indtil alle rabarberne er kogt møre.

Rabarber sirup

Lad de kogte rabarber stå i små 10 minutter og trække efter at der er slukket for blusset.

Rabarber sirup

 

Sigt nu rabarberne fra igennem en sigte og pres det sidste saft ud af rabarberne med bagsiden af en ske.

Hæld siruppen på flasker og sæt låg på. 

Når siruppen er kold er den klar til brug. Husk at opbevare den på køl.

Kom evt. siruppen på plastikflasker som ikke er helt fyldte og kom dem i fryseren indtil de skal bruges. På den måde kan man have lækker sommersirup til hele året.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Alt til den perfekte brunch
Artikel
Redaktion
Rabarbersirup
Opskrift
Anette
Rabarbersaft
Opskrift
Per Asmussen
Rabarbertærte
Opskrift
Anette