fbpx 🍝Hjemmelavet pasta 👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta
Beskrivelse

Hjemmelavet pasta lavet uden pastamaskine og røremaskine. Opskriften kræver at du bruger dine hænder til at røre dejen og rulle pastaen tynd. Den her pasta er lavet på hvedemel.

Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
4 minutter
Tid i alt
44 minutter
Ingredienser
2 Æg
200 g Hvedemel
1 1⁄2 spsk Groft salt
Vejledning

Normalt bruger vi meltyperne Tipo 00 eller durummel til at lave pasta med, men jeg har altid haft lyst til at prøve at lave det på rent hvedemel, hvilket blev resultat af denne opskrift. Det smagte dejligt, så det er bestemt ikke sidste gang at jeg gør det.

Hæld melet ud på køkkenbordet og lav et hul i midten af det.

Slå dine æg ud i midten af melet og pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel. Skub lidt af melen ind i æggene med den ene hånd, imens den anden hånd pisker æg og mel sammen. 

Når det ikke er muligt at piske mere mel ind i æggene med gaflen, så brug hænderne til at samle dejen. 

Når dejen er samlet, æltes dejen godt igennem med hænderne. Brug håndroden til at folde dejen ind over sig selv indtil dejen har en glat overflade, når man spænder dejen op. Dette kan godt tage lidt tid, men det er hele arbejdet værd.

Lad dejen hvile i 30 min pakket i en pose eller ind i film. Jeg plejer at lade den ligge på køkkenbordet og har en badehæt placeret rundt om dejen.

Når dejen har hvilet, rulles den ud på et meldrysset bord. Der skal bruges rigeligt med mel - meget mere end man regner med. 

Rul dejen så tyndt som muligt med en kagerulle.

Når dejen ikke kan blive tyndere, prøv så at rulle dejen op på din kagerulle, der drysset godt med mel. Rul din kagerulle et par gange hen over bordet, mens du let trykker på kagerullen. 

Rul dejen af kagerullen og derefter giv den en tur mere, hvis du gerne vil have dejen en gang tyndere.

Drys dejen med rigeligt mel og fold den sammen. Så er det super nemt at skære tynde pastastykker ud på langs af dem.

Da pastaen skulle bruges med det samme, fik de drysset en smule mel på sig og delt fra hinanden.

 

Bring en gryde med vand og salt i kog. Når vandet koger kommes pastaen i. 

Kog pastaen i 4 min og dræn den.

Pastaen er klar til servering.

Noter

Hvis pastaen ikke skal bruges med det samme, skal det vendes i rigeligt mel indtil det skal bruges. Det er en god ide at vende rundt i pastaen en gang i mellem, for at sikre at pastaen ikke klister sammen.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier