fbpx 🧀Hjemmelavet nachos | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet nachos

Hjemmelavet nachos
Beskrivelse

Ay, Caramba! SĂĄ er der Tex-Mex med et twist: Hjemmelavet nachos med pulled pork rester. Og ja, hvem elsker egentlig ikke nachos?

Traditionelt set består nachos af varme majs-/tortilla chips dækket af smeltet ost eller en ostesovs samt jalapeños. 

Retten blev angiveligt skabt lige syd for den mexicansk-amerikanske grænse i 1943 af restaurantejer, Ignacio Anaya. Det var efter fyraften, og kokken var gået hjem, så da en gruppe amerikanske soldaters hustruer troppede op i restauranten, måtte Ignacio handle hurtigt.

Han brugte, hvad han lige fandt til sin rådighed i køkkenet: Bløde tortillaer, som han skar ud i trekanter og smed i frituren, toppet med ost og skiver af jalapeños. Hele herligheden kom han i ovnen.

Kvinderne var fornøjede og spurgte Ignacio om navnet på retten. Ignacios øgenavn var "Nacho", så han svarede, at det var Nacho's especiales (spansk for "Nachos specialitet") - og herefter endte retten med faktisk at blive hans specialitet. Som tiden og årene gik, blev rettens navn forkortet til "Nachos".

- og som det ofte er med kendte retter, findes der naturligvis flere udgaver af baggrundshistorien. Ikke desto mindre er nachos blevet superpopulære, både som snack og faktisk måltid.

I dag er det en sand caféklassiker, der ofte serveres med kylling. Jeg havde nogle pulled pork-rester, som jeg besluttede mig for at få brugt. Du udskifter selvfølgelig bare med kylling, hvis det er dét, du foretrækker og har liggende, men du kan også sagtens bruge for eksempel hakket oksekød.

Udbytte
2 personer
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
  Tortillachips (jeg brugte en stor pose)
150 g Pulled Pork (tilberedt - kan for eksempel udskiftes med kylling)
100 g Mozarella (revet)
100 g Cheddar ost (revet)
Vejledning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Find en skĂĄl.
  3. Kom revet mozarella og revet cheddar i skĂĄlen.
  4. Bland det sammen. Hjemmelavet nachos
  5. Tag et ovnfast fad.
  6. Ă…bn posen med tortillachips.
  7. Hæld først en tredjedel af chipsene i fadet i ét lag. Vi fordeler ingredienserne i 3 lag, så der er kød og ost hele vejen igennem.
  8. Fordel herefter en tredjedel af dit valgte kød ovenpå chipsene.
  9. Slut af med en tredjedel af den revne ost.Hjemmelavet nachos
  10. Gentag processen og tilføj endnu et lag af chips, kød og ost:Hjemmelavet nachos
  11. Og afslut med et tredje lag af de resterende chips, kød og ost: Hjemmelavet nachos
  12. Sæt fadet i ovnen. Da kødet er færdigtilberedt på forhånd, gælder det bare om at osten skal smeltes godt. Tiden afhænger af din ovn, men det tager cirka 15-20 minutter. Hold øje med osten undervejs. Det skal se nogenlunde sådan her ud:Hjemmelavet nachos
  13. Tag de færdige nachos ud af ovnen.
  14. Servér straks, for eksempel med guacamole, salsa og creme fraiche.

 

 

 

Hjemmelavet nachos

Noter

Du kan også sagtens bruge de færdige kyllingestrimler fra supermarkedets kølemontre - de smager faktisk helt ok!

Hvis du bruger rå kylling, for eksempel kyllingebrystfilet, kan du starte med at lægge de hele bryster på panden og stege dem - de skal ikke tilberedes helt færdige, da de ellers risikerer at blive tørre efter turen  i ovnen. Lad dem forblive en smule rosa. Trevl herefter brysterne ved hjælp af to gafler og fordel strimlerne henover chipsene, inden de sættes i ovnen.

Hvis du vil tilføje jalapeños eller oliven, eller begge dele, kommer de bare med i lagene, inden det sættes i ovnen.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hjemmelavet fastfood
Artikel
Redaktion
Nachos
Opskrift
Per Asmussen