fbpx Hjemmelavet mascarpone ūüėč | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet mascarpone

Hjemmelavet mascarpone
Beskrivelse

Mascarpone er en alsidig ost. Den kan anvendes i alt fra kager og¬†desserter til sovs og som tilbeh√łr. Tiramisu og risotto er nok de retter, de fleste forbinder med denne dejlige ost, sk√łnt den faktisk har en r√¶kke andre anvendelsesmuligheder.¬†

Osten er oven i k√łbet ret nem at lave selv! Det eneste, den kr√¶ver, er t√•lmodighed, for vallen skal have tid til at l√łbe fra ostemassen. Til geng√¶ld kr√¶ver den hverken s√¶rlige k√łkkenf√¶rdigheder eller en masse dyrt udstyr, det eneste, du skal have, er et termometer, da det er vigtigt, at osten under¬†tilberedelsen holdes¬†inden for den korrekte temperatur.¬†

Udbytte
300 gram
Foreberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
24 timer
Ingredienser
1 spsk Citronsaft
Vejledning

Varm fl√łden op i en kasserolle til 85 grader - brug et termometer. R√łr rundt j√¶vnligt. Den h√łje temperatur s√łrger for at alle bakterier bliver sl√•et ihjel.

Vi brugte vores¬†Monsieur Cuisine¬†(r√łremaskine med varmefunktion) til at r√łre vores fl√łde med.

N√•r den rette temperatur er opn√•et, r√łres citronsaften i. Fl√łden vil nu blive tykkere.

S√¶t den varme fl√łde tild√¶kket i k√łleskab til dagen efter.

Hjemmelavet mascarpone

H√¶ld fl√łden gennem en sigte, som du forinden har foret med et stykke muslin-stof, stofble eller ostekl√¶de. Du kan faktisk ogs√• bruge kaffefiltre, som du spr√¶tter op til det. ¬†

Hjemmelavet mascarpone

S√¶t igen hele herligheden, tild√¶kket, i k√łleskabet i cirka¬†12 timer, til al vallen er l√łbet fra (der bliver ikke en s√¶rlig stor m√¶ngde valle), og osten er blevet til en fast masse.¬†

Osten er nu f√¶rdig. Kom den i en luftt√¶t beholder og opbevar den i k√łleskabet. Holdbarheden er 1-2 uger.¬†

Hjemmelavet mascarpone

Noter

Stop madspild:¬†du kan anvende vallen i dejen til br√łd og boller. Erstat den samme m√¶ngde v√¶ske i bagv√¶rket, som du har valle til.

Source

Tak for Hurtigmums.dk for inspiration til den her opskrift.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Tiramisu med Kahlua
Opskrift
Per Asmussen
Tiramisu
Opskrift
Per Asmussen
Tiramisu i glas
Opskrift
Per Asmussen