fbpx Hjemmelavet mascarpone 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet mascarpone

Hjemmelavet mascarpone
Sidst ĂŚndret:
Onsdag den 20. februar, 2019 - 08:42
Beskrivelse

Mascarpone er en alsidig ost. Den kan anvendes i alt fra kager og desserter til sovs og som tilbehør. Tiramisu og risotto er nok de retter, de fleste forbinder med denne dejlige ost, skønt den faktisk har en rÌkke andre anvendelsesmuligheder. 

Osten er oven i købet ret nem at lave selv! Det eneste, den krÌver, er tülmodighed, for vallen skal have tid til at løbe fra ostemassen. Til gengÌld krÌver den hverken sÌrlige køkkenfÌrdigheder eller en masse dyrt udstyr, det eneste, du skal have, er et termometer, da det er vigtigt, at osten under tilberedelsen holdes inden for den korrekte temperatur. 

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
300 gram
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
24 timer
Ingredienser
1⁄2 l Piskefløde
1 spsk Citronsaft
Vejledning

Varm fløden op i en kasserolle til 85 grader - brug et termometer. Rør rundt jÌvnligt. Den høje temperatur sørger for at alle bakterier bliver slüet ihjel.

Vi brugte vores Monsieur Cuisine (røremaskine med varmefunktion) til at røre vores fløde med.

Nür den rette temperatur er opnüet, røres citronsaften i. Fløden vil nu blive tykkere.

SÌt den varme fløde tildÌkket i køleskab til dagen efter.

Hjemmelavet mascarpone

HÌld fløden gennem en sigte, som du forinden har foret med et stykke muslin-stof, stofble eller osteklÌde. Du kan faktisk ogsü bruge kaffefiltre, som du sprÌtter op til det.  

Hjemmelavet mascarpone

SÌt igen hele herligheden, tildÌkket, i køleskabet i cirka 12 timer, til al vallen er løbet fra (der bliver ikke en sÌrlig stor mÌngde valle), og osten er blevet til en fast masse. 

Osten er nu fÌrdig. Kom den i en lufttÌt beholder og opbevar den i køleskabet. Holdbarheden er 1-2 uger. 

Hjemmelavet mascarpone

Noter

Stop madspild: du kan anvende vallen i dejen til brød og boller. Erstat den samme mÌngde vÌske i bagvÌrket, som du har valle til.

Source

Tak for Hurtigmums.dk for inspiration til den her opskrift.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Tiramisu med Kahlua
Opskrift
Per Asmussen
Tiramisu
Opskrift
Per Asmussen
Tiramisu i glas
Opskrift
Per Asmussen