fbpx Hjemmelavet mascarpone ūüėč | opskrifter | GastroFun.dk

Hjemmelavet mascarpone

Hjemmelavet mascarpone
Beskrivelse

Mascarpone er en alsidig ost. Den kan anvendes i alt fra kager og¬†desserter til sovs og som tilbeh√łr. Tiramisu og risotto er nok de retter, de fleste forbinder med denne dejlige ost, sk√łnt den faktisk har en r√¶kke andre anvendelsesmuligheder.¬†

Osten er oven i k√łbet ret nem at lave selv! Det eneste, den kr√¶ver, er t√•lmodighed, for vallen skal have tid til at l√łbe fra ostemassen. Til geng√¶ld kr√¶ver den hverken s√¶rlige k√łkkenf√¶rdigheder eller en masse dyrt udstyr, det eneste, du skal have, er et termometer, da det er vigtigt, at osten under¬†tilberedelsen holdes¬†inden for den korrekte temperatur.¬†

Udbytte
300 gram
Forberedelsestid
24 timer
Tilberedelsestid
0 minutter
Tid i alt
24 timer
Ingredienser
1 spsk Citronsaft
Vejledning

Varm fl√łden op i en kasserolle til 85 grader - brug et termometer. R√łr rundt j√¶vnligt. Den h√łje temperatur s√łrger for at alle bakterier bliver sl√•et ihjel.

Vi brugte vores¬†Monsieur Cuisine¬†(r√łremaskine med varmefunktion) til at r√łre vores fl√łde med.

N√•r den rette temperatur er opn√•et, r√łres citronsaften i. Fl√łden vil nu blive tykkere.

S√¶t den varme fl√łde tild√¶kket i k√łleskab til dagen efter.

Hjemmelavet mascarpone

H√¶ld fl√łden gennem en sigte, som du forinden har foret med et stykke muslin-stof, stofble eller ostekl√¶de. Du kan faktisk ogs√• bruge kaffefiltre, som du spr√¶tter op til det. ¬†

Hjemmelavet mascarpone

S√¶t igen hele herligheden, tild√¶kket, i k√łleskabet i cirka¬†12 timer, til al vallen er l√łbet fra (der bliver ikke en s√¶rlig stor m√¶ngde valle), og osten er blevet til en fast masse.¬†

Osten er nu f√¶rdig. Kom den i en luftt√¶t beholder og opbevar den i k√łleskabet. Holdbarheden er 1-2 uger.¬†

Hjemmelavet mascarpone

Noter

Stop madspild:¬†du kan anvende vallen i dejen til br√łd og boller. Erstat den samme m√¶ngde v√¶ske i bagv√¶rket, som du har valle til.

Source

Tak for Hurtigmums.dk for inspiration til den her opskrift.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Tiramisu med Kahlua
Opskrift
Per Asmussen
Tiramisu
Opskrift
Per Asmussen
Tiramisu i glas
Opskrift
Per Asmussen