Hjemmelavet Mariekiks med banan

Børn elsker mariekiks og her har du en mulighed for at lave dine egne.
Kiks er generelt fyldt med sukker og den her opskrift giver dig muligheden for at erstatte noget af sukkeret med banan.
Mos bananen, og skær smørret i mindre stykker.
Bland de tørre ingredienser i en røremaskineskål, sammen med smør og banan. Rør det godt sammen med k-spaden, til blandingen minder om våd sand.
Rør vandet i lidt ad gangen. Når dejen har samlet sig, tages den ud af røremaskinen og sættes på køl i 15 minutter (det gør den nemmere at arbejde med).
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på 2-3 mm.
Stik kiksene ud i den ønskede form og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kiksene ved 190 grader varmluft i 6 min.
Lad kiksene køle på en bagerist (kiksene vil være bløde indtil de er kølet af).
Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

