Hjemmelavet koldskål med kammerjunker

Hjemmelavet koldskål med kammerjunker
Sidst ændret:
Torsdag den 23. april, 2020 - 10:07
Beskrivelse

Sommer koldskål med kefir og citron.

Denne dejlige kolde spise serveres sammen med hjemmelavede kammerjunkere.

Vores tip er at vælge kefir i stedet for kærnemælk, da det danner en helt anden luftighed. Kefir kaldes mejeriprodukternes champagne, pga. dens mange bobler.

Velbekomme.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
40 minutter
Tilberedelsestid
17 minutter
Tid i alt
57 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Koldskål)
3 Æg (små)
40 g Sukker
1 Citron (skallen)
1 1⁄2 dl Kefir (kan bl.a. købes i Netto)
3 1⁄2 dl Tykmælk
1 dl Fløde
  Opskriftsgruppe (Hjemmelavede kammerjunker (ca. 25 stk.))
125 g Smør
2 tsk Kanel (stødt)
10 g Sukker
1 Æg (lille)
1⁄2 dl Fløde
1⁄2 tsk Bagepulver
240 g Mel
Vejledning

Koldskål

Pisk æg, vaniljesukker og sukker i en røremaske (eller med en el-pisker) til en luftig skum.

Tilsæt citronskal fra en hel citron og saften derfra.

Bland derefter kefir, tykmælk og fløde i til sidst.

Pisk det hele sammen kort, til en ensartet masse.

 

Hjemmelavede kammerjunker

Pisk smør, vaniljesukker og kanel i en røremaskine, eller med en el-pisker.

Tilsæt æg og fløde og pisk derefter igen.

Tilsæt bagepulver og mel til blandingen.

Rør dette sammen til en ensartet masse.

Find et stykke bagepapir og placer kammerjunkemassen derpå i en lang pølse.

Fold bagepapiret rundt om dejen, så der dannes en lang pølse.

Læg den på køl, så den kan blive skærefast (cirka 30 minutter).

Forvarm ovnen til 180 grader, og lad dem bage i 15-17 minutter, eller indtil de er gyldne. 

Kilde

Følg os på Instagram her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier